ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Živjeti u energiji straha, zamjeranja i zabrinutosti

13 May 2020 / Nera Crnčić
Slika Unsplash

Svanuo je je još jedan dan. Ustaješ i obavljaš svakodnevne obaveze. Obaveze koje si obavljao mnogo puta. Spremaš djecu za vrtić i školu, doručak, pripremaš se za posao. U jednom trenutku već čim odvoziš djecu u vrtić i školu, osjećaš stalnu zabrinutost. Radiš svakodnevne aktivnosti, ali živiš u energiji straha, zamjeranja i zabrinutosti. Ne odlazi ti se na posao, jer zamjeraš nekim kolegama način na koji te tretiraju ili jednostavno ti smeta način na kako oni obavljaju posao.

Kad imaš više vremena i pogledaš dublje, shvaćaš da si često okupiran strahom od pogreške, od osude okoline, pa mnoge stvari niti ne dovršavaš. Ili ih čak ne započinješ, jer nakon prvotne ideje, da je to nešto fantastično, počinješ s navikom overthinkinga i jednostavno odustaješ. Odustaješ od traženje povišice, biraš ostati u okruženju koje je toksično za tebe. Stalno si pod stresom, često gubiš živce na sitnicama. Ljutiš se na zastoj u prometu, na roditeljski sastanak koji je popodne. Osjećaš se da te nitko ne razumije. A opet ne možeš se jasno izraziti.

I sva ta zabrinutost, uznemirenost se dogodila prije pauze za ručak. Kad dan i prolazi bez vanjskih trzavica i okolnosti koje bi poremetile svakodnevne aktivnosti. Ti i dalje osjećaš strah, brige i nađeš što možeš kritizirati, pogotovo kod sebe.

Čekaš da stvari budu savršene kako bi ih obavio, no one nikad nisu po tvojim standardima, pa si zbog toga uznemiren. Na kraju radnog dana, vraćaš se kući svojoj obitelji, ali nezadovoljstvo i frustracija ti ne dopuštaju da se opustiš i uživaš u druženju. Već te tjeraju da preispituješ svoje zadovoljstvo vlastitim životom.

Nezadovoljstvo na kvadrat

Slika Pixabay

Postaješ sve nezadovoljniji, sve nemoćniji, a još nije ni kraj dana. Kad se nekome i požališ osjećaš se kriv, jer naizgled tvoj život djeluje kao idila. Posao, obitelj, druženja, putovanja, ali tvoje emotivne neiscijeljene traume, jednostavno ti ne dozvoljavaju da to osjetiš. Tako da mnogo puta i odustaneš od toga da se požališ prijatelju ili prijateljici, jer ne znaš niti što više zapravo reći da te netko čuje.

A i ne želiš da ti se pripiše status cendrave osobe i slabića. Tako da tvoji strahovi stres rastu iz dana u dan, a ti ni ne znaš više koji trenutak ljepote izdvojiti. I ne znaš što te više uveseljava, jer si živiš u energiji stalnog straha, stresa i zabrinutosti.

Shvaćaš da već zadnjih nekoliko godina tako funkcioniraš, ali počinješ se pitati, je li to okej. Stvari još više eskaliraju kad trebaš planirati godišnji odmor, slavlje, kada stres oko novaca i brineš kao će sve proći. Naravno ne možeš se u potpunosti opustiti u ničemu i to ti jednostavno pojede svu ljepotu dana. Da li svatko tako funkcionira. Reći ću ti ne. Ne svatko. Ali ima ljudi koji tako funkcioniraju, pa možeš pomisliti da je tako jedino moguće gledati na život.

Shvatiš li da ujutro čim se probudiš tvoje misli počinju raditi protiv tebe, puniti te stresom. očajem i zamjeranjem i da se to nastavlja do kraja dana. Pa tako opet počinješ novi krug sutradan i nemaš snage niti sebi više oprostiti. Zaista izgubiš živce i više si ne poklanjaš razumijevanje. Vrijeme je da prestaneš biti u začaranom krugu, zamjeranje, straha i stresa. Ne moraš više živjeti u energiji straha, zamjeranja i zabrinutosti

Dogovori konzultacije i izađi iz začaranog kruga zamjeranja i strahove. Ili naruči transformacijski program-Eskalator uspjeha.

Carpe diem, xoxo

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching