ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Zašto bi trebao najteže stvari obaviti prve?

13 May 2020 / Nera Crnčić
Slika Pixabay

U svakom poslu, u svakom danu i životu ima nekih stvari koje ne volimo raditi. Koje nam se ne sviđaju ili su nam teške. Nedavno sam napisala članak kako jedan hrabar čin, konkretizira drugi za potrebe u poslu i životu. Tako ćemo sada vidjeti zašto bi najteže stvari trebalo obaviti prve. Kad napravimo ‘najtežu’ stvar prvo, naš um to smatra pobjedom. Samim tim imamo više elana za obaviti ostale stvari koje zaista jako volimo.

Ako u danu imaš 8 ili 15 stvari koje trebaš obaviti, a jedna od njih ti je nekako mrska ili ti se uopće ne sviđa. Ili je jednostavno teška, svakako je treba napraviti prvo. Ostale stvari koje imaš za obaviti u danu, zapravo obožavaš i nevjerojatno su ugodne, no ta jedna stvar može svakako iscrpiti energiju, napraviti da se osjećaš mizerno. Ta jedna stvar može dovoljno iscrpiti entuzijazam i motivaciju i ostaviti te u moodu težine na ramenima. Kako ne bi osjećao taj teret na ramenima, kako ne bi gubio vitalnu energiju i ne uživao u stvarima koje te istinski pokreću, najpametniji potez jest da tu stvar koja je najteža za tebe, napraviš najprije.

Tvoj um će se osjećati kao pobjednik

Dakle, zašto bi trebao najteže stvari obaviti prve? Zato jer kad obaviš ono što je tvoj um smatrao najtežim u danu, događa se olakšanje i stanje uma u kojem ne gubiš energiju i fokus i osjećaš ponos.

Slika pixabay

Nakon što se osjetiš ponosno i kao pobjednik, sve ostale zadatke obavit ćeš s još više entuzijazma i ljubavi. Taj će dio naravno stvoriti onaj pozitivni momentum o kojem svi pričaju. Jer završio si najteži zadak u danu, a u ostalim obavezama sad možeš istinski uživati. Ako nemaš u praksi zašto bi trebao najteže stvari obaviti prve, vrijeme je da isprobaš razliku u kreiranju tog momentuma. Prisjeti se i sam koliko je negativnih emocija uvijek upleteno, dok obavljaš one stvari koje su ti zanimljive, ali iščekuješ onaj trenutak da obaviš ono što ti se ne sviđa toliko. I naravno usporedi ga s pozitivnim momentumom, kad najteže stvari obaviš prije.

Razlika je velika!

To u tvojem životu i poslu svakako stvara pozitivnu naviku. Pozitivnu ovisnost. A kad takva navika počinje ulaziti u tvoj podsvjesni um, svakako ćeš iz tog spektra djelovanja lakše organizirati. Na kraju ta će te pozitivna ovisnost dovesti da s lakoćom preuzmeš i rizike i projekte i poslove, koje nekad nisi mogao ni zamisliti. A tako ćeš s lakoćom i odličnom strategijom uvijek kreirati još više momentuma, koji su potrebni za blagostanje.

Dok to nakon obavljanja teških stvari, zapravo ostaje da radiš ono u čemu istinski i u potpunosti uživaš, samo će ti rasti motivacija i kreativnost. Jer naravno neće biti stopirana lošim mislima, ‘tereta’ kojeg trebaš obaviti. Takav će te pristup obavljanja najtežih obaveza, osloboditi i dati ti na snazi da kreiraš još mnogo fantastičnih ishoda za svoj posao i život. Vježbanjem ove vještine, učimo svoj um, koji je ujedno odličan prijemnik sugestija, na razvoj pozitivnih navika, momentuma i kreiranju iz domene ljubavi, strasti i uspjeha. Eto ukratko, zašto bi trebao najteže stvari obaviti prve?

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching