ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Umor duše i tijela

13 May 2020 / Nera Crnčić
umor duše i tijela
Slika Pixabay

Ponekad jednostavno možeš se zdravije hraniti, vježbati, meditirati, balansirati se i dalje osjećati umor duše i tijela. Konstantan umor tijela, ne mora pokazivati da ne njeguješ svoje tijelo dobro, umor jednostavno pokazuje umor duše.

Ponekad je tvoja duša umorna, a to ti jasno pokazuje kroz konstantan umor tijela, brain fog, zaboravljivost, osjećaj konstantne iscrpljenosti i nekako nemogućnosti snabdijevanja tijelom, potrebnom energijom. Neovisno o tvojoj ishrani, ritmu spavanja.

Umor duše pojavljuje se u nekoliko slučajeva. Kada zaista ne živimo ispravno po svojim moralnim načelima. Primjerice mnogi će pribjegnuti određenim aspektima života koji ih ne ispunjavaju, jer su primjerice popularni. Dakle, tjeraš li se da zavoliš ono što ti nikako ne sjeda, ne leži, iscjeljuješ u sebi tko zna kakve aspekte, da to zavoliš, no ne ide ti, gubiš dragocjenu energiju. Primjerice ne osjećaš ‘svoj dom’ u meditaciji. Klasičnoj meditaciji. Živcira te, ne osjećaš se ugodno, dosadno ti je, misli te nerviraju, ne da ti ih se promatrati, a kamoli doći na razinu da ih zaustaviš. No okolina ti preporučuje meditaciju koja ti nikako ne odgovara.

Ti tada sebe tjeraš meditirati, onako kako ti ne odgovara. Jer je to popularno, jer je to cool, jer pomaže. Sve na što se tjeraš ti ne pomaže. Nimalo!!! Izaziva zamor tvoje duše, ona ne može spoznavati, evoluirati, ostaješ zaglavljen na određenoj razini svjesnosti i ne možeš se maknuti s mjesta.

U spiritualnom aspektu i svijetu, možemo ‘zastati’ na tren kao i kod osobnog razvoja, sve je to put i nikako ga se ne treba bojati

umor duše i tijela
Slika Pixabay

Za primjer sam uzela baš meditaciju, jer se mnoge žene, pokušavaju tjerati na klasičnu meditaciju. Klasična meditacija i njene inačice, kreirane su za muškarce. Za njihove potrebe i način funkcioniranja i balansiranja Divine Masculine energije. Kako su Divine Masculine i Divine Feminine energije koje su u srži drugačije, možda možeš primijetiti da tebi kao ženi više odgovaraju vizualizacije, ples i plesne meditacije.

Jer to su istinski moćne meditacije za žene. Ili muškarce koji usklađuju Divine Feminine u sebi. Divine Feminine energija je kreativnost, stvaralaštvo, rađanje, pokret, a toga nema u klasičnoj Masculine meditaciji.

Stoga ako se tjeraš da radiš ono što ti ne odgovara, dovodiš se u situaciju da iskusiš umor duše i tijela. Realno je da te tvoja duša neće potapšati po ramenu i reći ti: Hej umorna, sam, ali će ti svakako pokazati kroz osjećaje izmorenosti, nefokusiranosti i svega što anulira Feminine energiju u tebi.

Unutarnji plamen

Osjetiš li da u tebi nema elana, zanosa i ljubavi prema nečemu, što si možda prije i obožavao, shvatit ćeš da se tvoj unutarnji plam, polako i sigurno gasi. Zanemaruješ li svoje dnevne obaveze, izbjegavaš li druženja, zatvaraš se u sebe, nemaš volje za svoj posao i život. No ipak s druge strane trudiš se hraniti zdravo, spavati određen broj sati, udisati svježi zrak, vježbati, meditirati, svakako ćeš osjećati umor duše i tijela. Tvoje tijelo ti želi nešto poručiti, a to je da ignoriraš sebe i svojoj iskonskoj srži. Želi ti poručiti da ideš linijama koje ti nikako ne idu u prilog, i da je ta iscrpljenost toliko jaka da jednostavno gubiš iskru za stvari koje su te prije ostavljale bez daha.

Osjećaj praznine

Osjećaj praznine je vrlo zeznuta stvar, je te dovodi da popunjavaš prazninu bilo čime na svojem putu. Često bez razmišljanja, uzimaš stvari, ponude, ljude, biraš situacije koje ti ne odgovaraju. Ali i dalje jedeš zdravo, njeguješ tijelo kremama i umoran si. Kad pokušavaš nadomjestiti osjećaj praznine nečim izvanjskim, što ti uistinu ne odgovara, tvoja podsvijest sugerirat će ti još veću prazninu, nakon prvotnog mini ushićenja. I tada je vrlo lako otvoriti vrata onome što će nam zadati još veći umor i nezadovoljstvo. Nešto što će još više ukazati na prazninu koja nas iscrpljuje. Prije nego otvoriš vrata svemu onome što ne voliš, ljudima koji su toksični, zastani i ispuni tu prazninu ‘glasom’ svoje duše.

Samoća i u društvu

Osjećaj li se neprihvaćeno, samotno, izgubljeno čak i među prijateljima, kolegama,. Želiš stalno biti negdje drugdje nego na mjestu na kojem si trenutno? Ponekad taj osjećaj ne treba izbjegavati, jer jednostavno ti ukazuje da se na mjestu na kojem jesi ne osjećaš sigurno, pogotovo ako je velik dio iscjeljivanja iza tebe. Gurati svoju staru verziju sebe i svoje iscijeljeno jastvo, pokazivat će se kao umor i nezadovoljstvo okruženjem, koje te više ne ispunjuje. I da pogađaš, što ćeš se dulje tjerati biti na nekim mjestima koja te više ne ispunjuju, ne susreću tvoje afinitete, osjećaš umor tijela, jer ti se tako ponovno obraća duša.

Loše misli i scenariji

Naš um je nevjerojatan alat. I ako meditacije, rad na sebi i ostale self-help i tehnike iscjeljenja nemaju neki utjecaj da ti se odagnaju loše i teške misli. Shvati da su te misli ondje s razlogom. S razlogom te umaraju. Umaraju te kako bi prepoznao ‘zov duše’ i krenuo putem kojim uistinu želiš ići. Kada ćeš najčešće čuti svoju podsvijest i što ona nosi i koje ti se misli roje oko energetskog polja. Ujutro nakon buđenja, ili uvečer netom prije spavanja. Kakve te misli sustižu? Lijepe, oslobađajuće ili pak one koje ti nikako ne daju mira, čak ni disati? Čak i ako se tako budiš i zaspeš, to nije trajno stanje koje je nepromjenjivo, jer kao što sam rekla um je odličan alat, kojim se možeš poslužiti za rješavanje umora duše.

Umor duše i tijela izazvan toksičnim odnosima

Svi smo prošli toksične odnose i znamo da to može biti zaista iscrpljujuće. Neovisno o tome hraniš li se zdravo. Toksični odnosi, lažna prijateljstva, više davanja nego primanja, iscrpit će te. I tvoju kreativnost i životnu energiju i dodavati na osjećaju nemoći, neovisno o tome odlaziš li na brzo hodanje. Ti odnosi ne moraju biti samo na poslu, toksični odnosi mogu biti i u tvojoj svakodnevici i obitelji.

Konstantan osjećaj umora

Ti svakako možeš uzeti odmor, otići na odmor, pokušati regenerirati svoje tijelo i napuniti baterije. No ta ‘prisilna regeneracija’ nikako neće pomoći u osjećaju konstantnog umora. Iscrpljenost i bezvoljnosti. I ako ti se to događa da i nakon punjenja baterija nikako ne možeš snabdjeti svoje tijelo energijom, iscijeliti se, osjećati strast prema svojem životu, shvati da ti duša i Univerzalna Životna Svijest poručuju da te trebaju. Da postoji drugačija verzija tebe, koja se može osjećati odmorno, lijepo, poletno i zaigrano prema životu.

Ono na što svako želim da obratiš pažnju, jest da ćeš jednostavno po konstantnom umoru tijela moći shvatiti da je tvoja duša umorna. Umorna od stvari kojima poklanjaš pažnju, mislima koje misliš, emocijama kojima dopuštaš da te savladavaju, da je umorna od odnosa, veza, dokazivanja, pokazivanja, ukazivanja i da želi jednostavno biti. Disati, plesati, meditirati, osjećati se dobro, okružiti se stvarima koje ona voli, od kojih se ona osjeća dobro. Od kojih ona pleše i pjeva.

Ono što možeš već danas

Kao što smo ustvrdili klasičan odmor, spavanje, gledanje serije, igranje igrice i izlazak na kavu, neće te ti pružiti osjećaj energije.

umor duše i tijela
Slika Pixabay

U sebe možeš pogledati dublje


Primjerice kroz pitanja koja ti mogu pomoći detektirati umor duše i tijela: Zašto biram situacije koje me umaraju? Čemu mi one služe? Što istinski izbjegavam birajući toksične situacije i ljude? Što dobivam kompromitirajući sebe?

Početi aktivno prepoznavati jutarnje i večernje misli i emocije koje se pojavljuju, kao čisti pokazatelj stanja podsvijesti. Te ih početi reanžaritati, mijenjati boljim kvalitetnijim mislima i emocijama. Postepeno bez žurbe, ne moraš i nećeš za jedan dan establirati novu naviku, pozitivnijeg impakta na podsvijest. Tada kad poslušaš kako tvoja podsvijest diše, možeš polako i sigurno početi implementirati misli koje tebe usrećuju, bilo li to kreiranje pasivne manifestacije, onih iskustava koje želiš, ili supstitucija misli s lijepim događajima, koji su te razveselili. Također može pomoći u kreiranju nove navike i vraćanja odmorne duše, da pobrojiš 5 stvari na kojima si zahvalan i osjetiš ih. Objasniš si zašto si zahvalan na tim stvarima. To mogu biti događaji, situacije, osobe, pa i materijalna dobra.

Slušaj glazbu s binaural ritmovima, presjeci eterične niti s osobama koje te crpe. Presijecanje eteričnih niti nikada ne treba biti usmjereno samo na osobe, već i na situacije i stvari.

Svakodnevno koristi vježbu vraćanja energije koju možeš pronaći u mojoj grupi Heal Point Coaching.

Sve dok osjećaš konstantan umor tijela, tvoja duša ne pjeva i ne pleše.

S ljubavlju, N

Podijeli članak s onima koje voliš

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching