ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Tvoja Divine Feminine energija spremna je na buđenje

13 May 2020 / Nera Crnčić
Tvoja Divine Feminine energija spremna je na buđenje
Slika Pixabay

Nekako od pamtivijeka žene su suočene s činjenicom da se pretvaraju da su netko drugi. Poneke se nalaze pred izazovima i zahtjevima društva, obitelji, kolega i pod tim izazovima se zapravo poviju. Zato znaj da je tvoja Divine Feminine energija spremna je na buđenje

Skoro svaka je djevojčica slušala od malena; Ne penji se na drvo, to nije za curke.

Pa kroz odrastanje: Previše si izbirljiva, previše si razmažena, sve mora biti po tvojem, ovakva si onakva, svaki put kad is željela postaviti zdravu granicu. Tada si svaki put bila previše. Pa si se počela osjećati predebelom, pa premršavom, pa u utrci s vremenom. Za neke stvari si premlada, pa si opet prestara za neke nove početke. Pa nisi dovoljno pametna, pa si za neke stvari prekvalificirana, pa si lijepa, pa si neatraktivna. Zatim imaš previše posla, pa radiš glup posao, pa imaš previše djece, te premalo, pa si preblaga mama, te prestroga.

Kako god okreneš kako bi izbjegla osjećaje uspoređivanja, manje vrijednosti i samih pogrešaka, čak i neuspjeh, jednostavno kopiraš ono što drugi oko tebe rade kako bi se uklopila.

Od posla, koji te ne zadovoljava, do njegovanja odnosa za neki ala mir u kući. Do toga da si rastrgana na sve strane za druge više nego za sebe, i ne sjećaš se kad si zadnji put sebi pružila podršku, koju smatraš da pružaš drugima. Ne sjećaš se kad si se zadnji put pitala okej, ali što bi ja željela.

Što ja želim u ovom životu.

Tko sam ja kad se maknem od sveg tog oponašanja, udovoljavanja, savjeta da se ne ističem, da se smirim, da se ne penjem na to f**** drvo.

Društveni marketing postavio je visoku ljestvicu i većina se nekako ravna po njoj, jer na van žele biti harmonični, zdravi, sretni, uspješni, bezbrižni. Iako se iznutra mogu osjećati kao da im se sve ruši i pitati se kad je u njihovom umro smijeh na van treba izgledati picikato. Dakle ako ćeš loviti tu ljestvicu, ako ćeš bježati i ravnati se za tim, tvoja autentičnost nikada neće imati sigurnosti i vremena ispoljiti iz tebe. Možda ćeš se čak i lišiti toga da upoznaš svoju dušu, duh, um, pa čak i tijelo.

Tvoja Divine Feminine energija spremna je na buđenje

No i tebi je golema snaga Divine Feminine energije, koja je generacijama potiskivana s izrazom ne penji se na drvo. I sličnim frazama. U tebi je toliki potencijal i energija, koja samo treba biti potaknuta da ispliva na površinu i počne se širiti tvojim životom, snažno i bez zadržavanja. Tvoja duša zna da nije previše, ni premalo, ni naporna, ni dosadna, ni prezahtjevna, a kamoli razmažena. Tvoja esencija jednostavno jest. Ovdje i sada.

Sve to smo činile, potiskivale emocije jer nije se u redu ljutiti, biti tužna, plakati. Pa se te emocije potiskuju. Uči nas se da je u redu ne osjećati dio sebe. Ne znati što s nekim emocijama. Pa kad ti netko uzme posao, pred nosom za koji si se pripremala, dobit ćeš savjet ali to je Divine plan, to je sudbina, bit će bolje drugi put. I ne kažem da se uskoro zaista ne sprema nešto bolje, no ti jednostavno želiš samo biti saslušana.

Mi svi imamo duge i duboke odnose sa ženstvenošću i muževnošću, ali te kvalitete ne počinju i ne završavaju s nama.

Oni postoje zajedno u nama i u svim stvarima. One čine okosnicu balansa nas samih. Drugim riječima žene u sebi sadrže i Divine Masculine i Divine Feminine energiju, isto tako i muškarci. Za optimalan sklad koji kao biće na zemlji možeš osjetiti one bi trebale biti u balansu. No pod supresijom društva, gdje su žene godinama bile odgajane mnogo drugačije od muškaraca, tretirane kao da su ispod njih, kao da nisu jednako vrijedne, mnoge su preuzele aktivaciju Masculine energije u sebi, kako bi stvorile dojam jednake vrijednosti.

Tvoja Divine Feminine energija spremna je na buđenje
Slika Pixabay

Evo nekoliko primjera odnosa Svete Ženske energije i Svete Muške energije

Sveta Ženska energija je njegujuća, meka, utemeljena s jakim granicama i povjerenjem prema svojoj intuiciji. Sveta Muška energija je prisutna, logična i usredotočena s dubokom željom za zaštitom i izgradnjom. Kada ove dvije energije rade zajedno u nama, stvaraju slatko sjedinjenje koje nam omogućuje da prigrlimo sve što nas čini ljudima i svetima, empatičnima, balansiranima, kreativnima, motiviranima.

Za žene, prihvaćanje svete ženstvenosti znači potpuno shvaćanje njezine božanske biti, stajati u svoj svojoj moći i stvarati skladniji svijet. To ne znači da djelujemo samo iz naše ženske energije. Radi se o razumijevanju našeg cijelog raspona moći kao ženskog i muškog principa i njegovanju usklađenosti tih energija.

Emocije koje potiskujemo mnogim ženama ne dopuštaju prihvaćanje sebe kao žene.

Energije ljubavi, stvaralaštva, rađanja i kreativnosti. Potisnute emocije mnogima ne dopuštaju da se prepuste primanju, intuiciji, prihvaćanju, skladu i afirmaciji; sve u mojem životu je u najboljem redu.

Neusklađenost i/ili potisnutost Divine Feminine energije, djelovat će da aktiviramo previše Masculine energije. Gdje s nepovjerenjem, brzopletošću želimo sve sad i odmah. I daleko od toga da je Divine Masculine energija brzopleta, no bez usklađene Feminine strane jest. Ono po čemu je 3D toliko jak i uporan jest ustrajanje u dualnosti. Zato obično kada je jedan dio nas potisnut ne postiže se s lakoćom Divine Whole ili viđenje cjeline, nego su energije u zemaljskom učenju podijeljene i polaritet preuzima ona koja se koristi. Zato je za skladnost, obilje, zdravlje, mentalnu čistoću i emotivan balans, kao i manifestaciju svakako potrebna usklađenost Sakralnog centra i ujedinjenje muškog i ženskog svetog principa u sebi.

Kako bi se što više približili otkrivenju Divine Feminine aspekta, potrebno je prestati potiskivati Dark Feminine principe i prisjetiti se da feminine energija predstavlja; obnovu, prijemčivost, rođenje, iscjeljenje, život, njegovanje, suosjećanje, stvaranje, razumijevanje, ljubav, uvide, prosvjetljenje, nježnost, razumijevanje, sklad, intuiciju, otvorenost, povezanost, harmoniju, mudrost, senzualnost, sklad, oprost, mjesečev princip, veza, rađanje, stvaranje, otvorenost, primanje.

Ono što trebaš shvatiti jest da su tvoje emocije, tok misli i stanja bitni!


Ne, ne dramatiziraš, ne privlačiš pažnju ako želiš nešto reći, ukazati, biti. Ne dramatiziraš. Želiš priznanje i prihvaćanje, to je kad nas ljudi primarno. Kad su nam ti uvjeti ugroženi, kad se ne osjećamo u punini svoje snage i energije, poremeti nam se rad Korijenske i Sakralne Chakre. Odgovorne za novac, odgovorne za osjećaj da nas život podržava, odgovorne za stvaranje konekcija, odgovorne za traženje svog ‘krda’, odgovorne za osjećaj privlačnosti, senzualnosti i zdrave seksualne energije. Pa kako bi iole zadovoljile potrebe, mnoge žene od tih silnih zahtjeva društva počinju glumiti. Da su dobro, kad nisu, da nisu emotivne, da mogu raditi 600 dana za redom isti posao, da im je u redu ako ne dobe posao za koji se educiraju godinama, da je ok ako i rade, i brinu oko djece, oko članova ostalih obitelji, organiziraju putovanja i sve je na njima. Da im je ok zamoliti muževe da im pričuvaju zajedničku djecu, da bi one pazi, otišle po špeceraj koji će opet one pripremati.


Ne ne dramatiziraš!

Tvoja Divine Feminine energija spremna je na buđenje
Slika Pixabay

Duša ti signalizira da je vrijeme za buđenje. Da smiješ osjećati, procesuirati i otpustiti strahove, tuge, ljutnju i kreirati promjenu. U kojoj se osjećaš voljenom, prihvaćenom.

Prilagođavanjem društvenim normama koje ti nikako ne odgovaraju, na kraju odbacuješ sebe. Odbacuješ svoju esenciju i poslanje koje si željela iskusiti kao biće i tijelo ovdje na zemlji.

Ako želiš osjetiti sklad na određenom području života ili svim, svakako je vrijeme da istražiš ove emocije i stanja unutar sebe. Da shvatiš kako je živjeti bez potisnutosti, tih aspekata, koji jesu dio sastavne cjeline jednote.

Kako ta Divina Femine energija prožima sve, ona također živi i može djelovati u tebi, u meni, u svima nama.
Proteklih nekoliko tisuća godina bila je potisnuta, bačena u sjenu, potisnuta, ismijavana i ostavljena, no danas je buđenje Feminine energije prisutno, postojano i kreće u izražavanje i istraživanje svojih darova. Zato ako čitaš ovaj post, to je znak da si na pravom mjestu da saznaš što potiskuješ. Koje dijelove u sebi ne razumiješ, kojim dijelovima ne poklanjaš pažnju i razumijevanje. Da saznaš kako smiješ biti kreativna, ženstvena, otvorena, samopouzdana, kako ti tvoja intuicija može pomoći.

Božanstvena Ženstvenost je energija, što znači da se ne može vidjeti ni čuti, ali se može osjetiti.

Ona je energija koja postoji u svim živim bićima na zemlji, uključujući ocean, mjesec i drveće. Ponekad je poznata kao Yin energija, Shakti.

Divine Feminine je ‘divlja’, slobodna energija i neukroćena, nesputana normama. Ona s lakoćom ignorira nepisana pravila i granice koje joj je društvo konstruiralo, uzdiže se iznad i utire sebi put, put svojoj ženstvenosti, stvaranju i kreaciji. . Ona se ne boji govoriti svoju istinu, prihvatiti svoju seksualnu prirodu i pokazati se potpuno i autentično. Vjeruje svojoj intuiciji, dopuštajući joj da je vodi. I ona živi u cikličkom ritmu mjeseca, godišnjih doba i kotača. Ona razumije svetost života i vjeruje da će sve njezine potrebe biti zadovoljene.

Ovo je vaša prava priroda kao žene. Čak i ako ovo ne rezonira sa ženom kakva ste danas, Božansko Žensko je još uvijek tu u vama, strpljivo čeka da bude zagrljena, probuđena, prihvaćena. Čeka sve osim, da bude ignorirana i odbačena, potisnuta i neželjena.

Božansko Žensko je jedna polovica cjeline, jednosti, sveta muška energija je druga polovica.

Zajedno stvaraju svijet harmonije i ravnoteže. Dakle jedno bez drugog ne ide. I ovaj svijet u kojem danas živimo s nabijenim polaritetima i neskladom idealno je vrijeme za buđenje jednote Apsoluta. Jer Divine Masculine energija, kojoj danas svjedočimo, najčešće je, otrovna verzija istinske energije i svjetlosti, neiscijeljena sveta muška energija, koja želi vladati, dominirati, koja želi pasivnu poslušnost i apsolutno prihvaćanje patrijarhalnosti. Većina Divine Masculine energije (neiscijeljene) je agresivna, kontrolirajuća, uvredljiva i egoistična, u divljanju za moći i dominacijom i potlačivanjem.

Kada se ti neiscijeljeni aspekti izmjenjuju u kreiranju naših iskustava, naravno da duboko u osobi dolazi do konflikta, raskola, neujednačenosti i naravno disbalansa. A tada ženska energija je prisiljena ‘primati’ toksičnost i disbalans kao univerzalnu istinu stvaranja. Tada se ženska energija niti ne budi već, ostaje žrtvom, nesigurnom, zrači neautentičnošću, su-ovisnosnošću i često koristi manipulacije, kako bi zadovoljila osnovne i potisnute potrebe za ljubavlju i jednotom.
Ali u svom najistinitijem, najlakšem obliku, Božansko Muška energija ima integritet. Ta energija je hrabra, intelektualna, čitljiva, jednostavna, stabilna i utemeljena. Divine Masculine energija ne osuđuje, neovisna je i pažljiva.


Tako da iscjeljivanje Feminine energije počinje ispitivanjem rana koje ne priznaju ženstvenost i sve što jest sama Divine Feminine priroda.

Zato zanima li te Divine Feminine i Dark Divine Feminine energija, svakako prati blog-postove.

S ljubavlju, N

Podijeli članak s onima koje voliš

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching