ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Tri osnovna stupa Reikija

13 May 2020 / Nera Crnčić
Tri osnovna stupa Reikija
Izvor Pixabay

Hawayo Takata aje 1938 godine, zapadu približila prekrasnu holističku Reiki disciplinu. No zahvalnost možemo svakako osjećati i prema re-utemeljitelju Reikija Mikao Usui-u koji e je svojim predanim radom prikupio sve podatke ovog načina energetskog iscjeljivanja. Tri osnovna stupa Reikija pomoći će ti u snazi, razumijevanju i jačini tvoje prakse.

Reiki nije samo iscjeljenje, Reiki nije samo praksa, Reiki nije samo meditacija, spiritualnost, osobni razvoj. Reiki jest sve to skupa i mnogo više. U sebi nosi cjelokupnu energiju svijest svih multidimenzija i to je sama po sebi Univerzalna životna svijest. Ona energija, ljuba i svjetlost o kojoj mistici pričaju da je u svakome od nas, oko nas i diljem svemira.

Danas ćeš malo bolje upoznati tri osnovna stupa Reikija koji će ti biti od svakodnevne koristi u cjelokupnoj Reiki praksi. Kroz pet načela koji nas potiču biti najbolja verzija sebe, Usui je podučavao i tri osnovna stupa u Reikiju, koje nam je Takata predstavila kroz ovu disciplinu. Ako se i dalje pitaš što je Reiki, prisjeti se kroz ovaj post.

Tri osnovna stupa Reikija svakako će ti ojačati praksu i razumijevanje tretmana.

Dopuštajući ti se u potpunom povjerenju povežeš s Univerzalnom svjesnošću. Svaki od njih ima jedinstvenu mogućnost produbljivanja same povezanosti i sinkronizacije ove harmonične prakse.

Gassho jest prvi stup Reikija, kako je Usui predstavio ovu vrijednu neizostavnu praksu. Sam termin Gassho znači ‘dvije ruke koje se spajaju’, baš poput hinduističkog pozdrava Namaste. Gassho se sastoji od vježbi sisanja, centriranja, uzemljenja i meditacije. Ruke se skapaju ispred srčane chakre, slično kao pray položaj, ali se prsti mogu malo razmaknuti. Plačevi se slobodno mogu fizički prisloniti na srčanu Chakru. Sama meditacija je vrlo jednostavna, a ako se gubi fokus i um počinje baš nešto projicirati nevezano uz unutarnji mir, pažnja se umjesto određene mantre može premjestiti na spoj srednjih prstiju i tamo biti usmjerena.

Kako je Reiki svjetlost i kako su ruke jedan od glavnih alata u ovoj praksi, tim činom u sebe možemo sliti univerzalnu životnu svijest svjetlosti, mira i blagostanja. Kod popuštanja koncentracije na toplinu, mir i ljepotu, ponovno fokus stavljamo na spoj srednjih prstiju. Ta meditacija može trajati 10-20-30 minuta, ovismo koliko imamo vremena. Može se izvoditi ujutro i navečer. I prije tretmana sebi ili drugima.

Ujutro praktičari svakako mogu krenuti s Gassho meditacijom, izgovoriti 5 Reiki principa, postaviti namjeru dana i napraviti autotretman. Jednom kada ljepota toga uđe u tvoj život, postat će svakodnevna praksa postizanja unutarnjeg mira.

Tri osnovna stupa Reikija
Izvor Pixabay

Prakticiranje Gassho meditacije

1) Sjedni u udoban položaj. Spoji svoje dlanove i jagodice prstiju. Malo razmakni prste. Ne stvaraj pritisak kod sklapanja ruku. Jedino gdje možeš napraviti fokus ili pritisak su srednji prsti, odnosno sam njihov spoj, tu je spoj ukorjenjenja koji će ti pomoći kroz razvoj ove prakse, nakon skladnih misli i namjera koje želiš ukorijeniti u svoj bitak postojanja.

2) Sve misli koje dolaze promotrite bez vezanosti, te ih pustite da se otope u spoju srednjih prstiju. Uvijek tamo vraćajte pažnju kod gubitka fokusa. Ako treba fizički malo pomaknite još bliže srednje prste, da se potpuno stope. Za sve je potrebna vježba, i svatko nešto savladava svojom brzinom. Zato nema ljutnje (sjeti se 1 Reiki principa) i nastavi s vježbom

3) U ovom stanju sjedinjenosti, ponavljaj Reiki principe 10-20 minuta. Mirno, spokojno, staloženo. Kao i afirmacije, principe si dopusti osjetiti, ne samo ponavljati bez emocija poput robota. Kome je teško držati sklopljene ruke čitavo vrijeme, neka ih spusti sklopljene u svoje krilo i nastavi s meditacijom.

4) Na kraju možete postaviti i namjeru dana, kao i uvijek osjetiti zahvalu, a također i odraditi autotretman, ako vam odgovara.

Osiguraj što je više moguće da ti je kralježnica ravno kod rada s Reiki energijom. Meditirati možeš i u ležećem položaju, osim ako svaki puta zaspeš bilo bi dobro da probaš naučiti sjediti i meditirati, kao bi ostao svjestan procesa.

Drugi stup Reikija Reiji-ho

Reiji bi ovdje označavao ‘pokazatelja Reiki snage’, dok Ho označava ‘metode’ Ovaj dio je potrebit praktičaru za spajanje i konekciju s Vodstvom. (Apsolutom, vodičima, dakle s vodstvom koje je svakako mnogo moćnije od same naše svjetovno-duhovne svijesti kao čovjeka). U ovom se stanju traži aktivacija prolaska Reiki energije, odnosno praktičara kao kanala. Nakon toga slijedi postavljanje određene namjere i smjer u kojem odlazi sama energija s određenom namjerom.

1) Ruke možete imati u Gassho poziciji, a zapešća i palčeve slobodno oslonite na srčanu Chakru i tijelo.

2) Povežite se s Reiki energijom, onako kako inače radite otvaranje Reikija, također ovisno i o stupnju i da li radite na daljinu ili ne.

3) Zamolite zdravlje klijenta na svim razinama.

4) Tada izdignite ruke na položaj trećeg oka, osjetite downloadova za klijenta od višeg vodstva koje ste prije aktivirali i kamo trebate krenuti

5) Zatim opušteno i intuitivno dopuštajte rukama da odu tamo gdje vas Reiki energija vodi.

Tri osnovna stupa Reikija
Izvor Pixabay

Tri osnovna stupa Reikija-Chiryo

Chiro predstavlja tretman. U ovom djelu sva naša svjetovne ego spoznaje je potpuno u redu ostaviti na čekanju. I jednostavno se prepustiti energiji iscjeljenja, ljubavi i svjetlosti. Odlično je postati otvoren kanal za primanje univerzalan životne svijesti i njenih poruka o onome koga iscjeljujemo.

Kod ovog rituala, postavite svoju dominantnu ruku na čelo klijenta ili osobe na koji radite tretman.

1) Također možete postaviti dominantnu ruku i na krunsku Chakru. Ako vam je praksa imati odmaknutu malo ruku, odnosno ne dirati tijelo klijenta, radite kako vam ide uvijek točno i najbolje. Tada pričekajte download ili navođenje Reiki energije, koju ćete slijediti svojom rukom.

2) Slušajte lančanu reakciju impulsa koje dobubivate i slijedite kao vas navodi intuicija. Iscjeljujte bolna mjesta dok ne prestanu boljeti, detoksificirajte tijelo, auro, balansirajte chakre, slušajte intuiciju i Apsolut koji se kreću Reiki energijom.

Kako upotrijebiti Chiryo na sebi?

1) Sjedite i sklopite ruke u Gassho položaj, otpustite što god možete iz svog uma i ostavite ego da odmori.

2) Podignite tada ruke i dlanove visoko, osjećajući stapanje s Reiki energijom, dopustite da se široke zrake bliještećeg bijelog svjetla spuste k vama, i uđu u vašu krunsku Chakru, kroz čitavo vaše tijelo,

3) zatim kroz sva vaša tijela aure, nježno cijeli budite ispunjeni ovoj iscjeljujućom energijom

Dišite, neka vas svjetlost čisti i ispunjava, eliminirajte toksine, negativnosti iz svojeg organizma, te dopustite sebi iscjeljenje na svim nivoima

S ljubavlju,Nera

Podijeli članak s onima koje voliš

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching