ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Trajanje osjećaja

13 May 2020 / Nera Crnčić
trajanje osjećaja
Gifer

Osjećaš, svi osjećamo. No koliko je trajanje osjećaja? Jer mnogi ljudi su stekli dojam da nemaju nikakvu kontrolu nad osjećajima i emocijama. Osjećaje i emocije nismo upoznavali na školskim satovima. Mnoge smo potisnuli, jer primjerice ljutnja, nije bila prihvaćena. Odbijanje nečeg nije bilo prihvaćeno i tako su mnogi odgajani. Tako da dok smo odrasli kako se nositi s emocijama, što smijemo osjećati, je postalo još veća nepoznanica.

Ono što svi želimo jest osjećati se dobro, što bolje, živjeti kvalitetno. No mnogima ne uspijeva, jer ne znaju što i kako s emocijama koje imaju. Koje osjećaju. I vanjski i misleni čimbenici većini su podražaji kojima se uključuju određene emocije. I tada počinje kopanje po emocijama i osjećajima.

Osjećaj je nešto kratkotrajno i prolazno. Nad tim svakako imamo kontrolu, uz vježbu. Jer nismo učili, pa danas treba malo učiti o osjećajima i emocijama, da nam pomognu u rastu i razvoju duše. Sadhguru je u jednom od svojih nastupa rekao, pa volite li se ljutiti? Zašto se onda ljutite? Konstantno i iznova i iznova?

Zapravo nekako bolje bi bilo da ako se i želimo osjećati dobro, prepoznamo da ljutnja, strah, bijes nisu ono što nam nudi taj osjećaj blagostanja. No neki će ipak izabrati baš te osjećaje, pretvoriti ih u emocije, ugraditi u emotivno i mentalno tijelo i još se više ljutiti jer nemaju, tu sreću koju žele osjećati. Pa će se osjećati jadno, prebukirano osjećajima i emocijama. I tako u krug.

Pa imamo li ikakvog utjecaja na trajanje osjećaja?

trajanje osječaja
Izvor Gifer

Doktorica Jill Bolte Taylor, harvardska neuroznanstvenica, u svojem je istraživanju otkrila, da osjećaj traje 90 sekundi. Impuls koji se šalje tijelom, naravno, kasnije umom i duhom. O nama ovisi koliko ćemo sami bildati određeni osjećaj, davati mu na važnosti i dopustiti da utječe na naš život. Dakle o nama ipak ovisi trajanje osjećaja. Prema njenom istraživanju treba nam samo 90 sekundi od prepoznavanje određenog osjećaja i dopuštanju da on utječe na nas. Sve dulje od toga, je na nama.

Svakako razumijem da će neki osjećaju ostati dulje u nama, jer im dajemo na važnosti, jer ih biramo proživljavati ponovno. Bili oni super ili ipak ne. No ovo saznanje ti svakako može pomoći da započneš vježbe, kojima ćeš si dopustiti osjećati, ali opet ne zapeti u rastu i razvoju.

Kad radim s ljudima, pogotovo na iscjeljivanju unutarnjeg djeteta ili na Shadow Worku, potičem ljude da osjećaju sve osjećaje. One niske vibracije o kojima svi govore, jer one će svakako biti od pomoći da se detektira zašto nas nešto triggerira. Zašto imamo određene reakcije prema sebi, okolini ili situacijama. No svakako ne ostati mentalno, emotivno i spiritualno u nečemu što ne polučuje osobni i spiritualni razvoj.

Ionako, ako ne priznamo sebi što osjećamo u određenoj situaciji, ponovno potiskujemo. Ponovno negiramo jedan dio sebe. I tada će se taj osjećaj ponovno pojaviti. I tada dopustimo li određenom osjećaju da nas i dalje valja, to više nije osjećaj, to postaje naše raspoloženje. Daljim razvijanjem osjećaj poput tuge, zabrinutosti, straha, kroz tjedne to postaje temperament, a tada već taj osjećaj koji sam plovi tobom postaje tvoja osobnost. Ono s čim se identificiraš.

Trajanje osjećaja kod clairempata

Pogotovo uzmimo za primjer ako si clairempat i prepoznao si osjećaj, ali on nije došao od tebe. Već izvana. A ti ga ugradiš u sebe, kao sastavni dio svoje osobnosti. Kod njih je specifično prepoznavanje tuđih osjećaja, koji se naravno intuitivno nauče koristiti kad radimo na sebi. Tada je lakše znati sam sebe i koji bi osjećaji dolazili od nekog drugog. No bez rada na sebi mnogi clairempati će zapravo zapeti u vrtlogu tuđih emocija, pod mišlju da su sve apsolutno njihove.

Sjeti se Mooji-ja, koji je govorio kako su osjećaji posjetioci, pusti ih da dođu i odu. Mislim da često ponavljam baš tu rečenicu svima.

Zapamti smiješ osjećati, smiješ imati emocije, smiješ i nešto ugraditi u svoju osobnost. No svakako smiješ i birati što i koliko dugo ćeš njegovati u svojem energetskom algoritmu. A ako ti je osjećaj sreće i blagostanja bitan, a stalno osjećaj strah, manjak samopouzdanja, vjerojatno je vrijeme da se pozabaviš osjećajima i emocijama.

Osjećaj i njegovo bildanje možemo razvući na 20 minuta. Pogotovo ako se radilo o nečemu što nas je jako potreslo. No nakon toga se treba zaustaviti i pripaziti da od tog osjećaja ne stvorimo emotivne konglomerate. Koji će u našem životu stvarati disbalans u mnogim područjima života.

Za mnoge stvari u iscjeljenju je potrebno i vrijeme i kad kreneš raditi nešto novo, pogotovo učenje o emocijama, daj si vremena. Nikako se ne vraćaj u na stare obrasce osuđivanja. I zapamti, ako tvoj unutarnji glas govori da ti no ne možeš, da si nesposoban, da nećeš uspjeti, da si glup. Znaj da je netko to ugradio u tebe. Bebe, same po sebi ne misle za sebe da su niškoristi.

Ako si Reikist kreni s klasičnim autotretmanom na položaju trećeg oka, srčane chakre i stopala po 15 minuta, svaku točku. Te napravi 4 x 3 sesije tretmana.

S ljubavlju, Nera

Podijeli članak s onima koje voliš

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching