ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Tajna hrabrosti

13 May 2020 / Nera Crnčić

Znaš li da je znanstveno dokazano, da jedna učinjena hrabra stvar donosi više hrabrosti? Tajna hrabrosti je u tome da si nakon što si napravio jedan hrabar potez, lakše ćeš napraviti drugi.

Slika Pixabay

Stvari dakle stoje ovako. Imaš tremu pred sastanak, učini nešto hrabro. Ne mora biti vezano za sam sastanak, bitno je da vidiš i saznaš da možeš učiniti nešto hrabro. Želiš podići poslovanje na višu razinu? Čin hrabrosti će pomoći. Želiš snimiti video za radionicu ili radiš prezentaciju? ili jednostavno radiš na svom osobnom razvoju i strah te sljedećeg koraka? Da, pogađaš čin hrabrosti će ti svakako pomoći.

Naš mozak voli učiti

I kad naviknemo svoj um da je učiniti nešto hrabro sasvim normalno i prihvatljivo, on se uskoro neće buniti. Jako si pod stresom prije nekog natjecanja, trema prije izložbe, ne znaš kako ćeš održati govor? Čin hrabrosti će ti pomoći. Kao što sam navela to ne mora nužno biti vezano za stanje koje ti nekako ne dozvoljava da se pomakneš. No izlazak iz zone komfora će pomoći. Ostanak u zoni komfora i igranja na sigurno, svakako je odlično ako želiš igrati na sigurno, jer se bojiš odbijanja.

No reći ću ti tajnu svi se boje odbijanja, to nije ugodan osjećaj, pogriješiti, biti odbijen. Odbijanje također aktivira isti onaj dio u mozgu koji je zaslužan za fizičku bol. Najviše će problema s odbijanjem imati naravno svi oni ljudi koji su na neki način od djetinjstva odbijani čak i u roditeljskom domu, no zapravo nitko nije izuzet od toga. Dakle potpuno je normalno bojati se ili imati tremu, no njegovanje tog osjećaja dugoročno ne donosi ništa dobro. Može se dogoditi da jednostavno zapneš u životu koji igraš na sigurno. A to sigurno je samo naučeno, ne znači da je istinska sigurnost u poslu, financijama, kreativnosti. Ono što će se dogoditi ako uvijek igraš na sigurno, zastat ćeš u trasnformaciji koja ti je potrebna.

Bilo da se radi o zdravlju, poslu, ili jednostavno bilo kakvoj transformaciji,. Dakle prije svakog sastanka, grananja posla ili važne promocije i etape, napravi nešto ohrabrujuće.

JOŠ NEKOLIKO plus savjeta:

Slika Pixabay

Jedan iskorak naprijed, jest tajna hrabrosti. Taj hrabar iskorak može donijeti, mnogo, željeneg uspjeha, rasta i transformacije. Pogotovo u micanju treme pred važan sastanak, govor, zoom radionicu, poslovni iskorak.

Prije svakog posla napravi i pripremu, tu i leži tajna da se osjećaš svoj i samopouzdano. Te da pothvat koji krećeš ostvarivati dođe prirodno. Ne dopusti da mnogo utječe mišljenje drugih na tebe, pogotovo ne onih koji se nikad nisu susreli sa situacijom koju prolaziš. Ne uzimaš savjete od onih koji misle kako bi nešto trebalo izvesti i pokrenuti, već od onih koji znaju točne korake kako što učiniti.

Živi hrabro svaki dan, neovisno od toga imaš li sastanak, koncert ili radiš isključivo na sebi. Tajna hrabrosti je da vodi do transformacije. Još nešto na mojem webu vodi do transformacije, a to je knjiga Eskalator uspjeha.

Carpe diem, xoxo

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching