ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Što kad pozitivne vibracije ne djeluju?

13 May 2020 / Nera Crnčić
Slika Pixabay

Postoje li dani kad pozitivne vibracije jednostavno ne djeluju?

Ok, plaća je pri kraju, a imaš još tjedan i pol do nove plaće. Imaš djecu kojem jedno uredno treba platiti vrtić, a drugome instrukcije iz matematike i kemije. Sve promjene koje su oko nas, a pogotovo na tvom poslu daju ti do znanja da si zamjenjiv i da bi mogao izgubiti radno mjesto. Ide ti se na more, ne znaš kad si zadnji put bio na spa tretmanu ili masaži. Djeca žele svoje i kad te barem ne bi ispitivali za nove patike, majice, mobitel, skateboard. Pa je tebi još pao mobitel i razbilo se staklo, a također baš za inat i vešmašina se pokvarila.

Jednostavno nije ti do pozitivnih vibracija, jer trenutno ne možeš pobjeći od onog što osjećaš. A to što osjećaš nisu pozitivne vibre, već strah, čak ozlojađenost, nemoć i panika u nekim trenucima. Dakle, sve suprotno od onog što će ti dati snage da ostaneš na poslu ili nađeš novi bolje plaćen, da kupiš sve što trebaš, odeš i na more i na skijanje i u saunu.

Da ima tih trenutaka kada je sasvim u redu priznati nisam okej. I prestati sebi davati lažan pozitivan osjećaj, onaj koji je ispunjen afirmacijama ili mislima, ali koje trenutno ne možeš osjetiti. Da ima tih trenutaka u životu gdje ćeš se osjećati kao da ti život nije prijatelj, a svi coachevi, iscjelitelji, terapeuti da jednostavno ne razumiju što ti sada prolaziš.

Ono što ja savjetujem jest da nikako ne umanjuješ i braniš sebi svoje osjećaje. Ako su stvari zaista toliko teške da izazivaju strah, ljutnju, frustraciju, beznađe, te emocije su ovdje baš zato da ih prihvatiš.

Kad ti se jednostavno ne da znati da pozitiva postoji

Znam da taj tren kada se osjećaš nemoćno nećeš moći brojiti blagoslove, na primjer da te služi zdravlje, da tvoje članove obitelji služi zdravlje, da imate fantastičnih zajedničkih trenutaka, sreće, smijeha i harmonije. Znam da možda baš taj tren u takvoj situaciji se nećeš sjetiti koje imaš talente i vještine. I taj tren ne trebaš. Sve te emocije, strahovi, težina samog života su ovdje kako bi te naučili nešto novo o tebi.

Slika Pixabay

Svaki put kad jednostavno pred životom samim prestaješ nabacivati masku i glumiti, odnosno tjerati se na pozitivne emocije, kad jednostavno nije vrijeme za to, zapravo si štetiš.

Zapravo poričeš određeni tip emocija, jer ne znaš kako ih procesuirati. Svakako nataložene i neprobavljene negativne emocije s vremenom uzrokuju više štete nego koristi. Tako da, kad se osjećaš loše, u redu je to priznati. Prvenstveno samom sebi. I to su trenuci gdje pozitivne vibre neće djelovati, jer će samo maskirati i produbiti agoniju situacije. Te je odgoditi do nekog drugog dana, mjeseca, godine.

Tvojim, mojim i svačijim umom svaki dan prođe čak do 80 000 misli.

Neke od njih nisu ohrabrujuće, no mnoge od njih mogu postati. To ne znači da ćeš se osjećati pozitivno kad izgubiš ljubimca ili kad ti prolaziš kroz prekid prijateljstva. Zato se u takvim situacijama niti nemoj tjerati osjećati pozitivno. Jer samo još možeš pogoršati stvar.

Život je paleta osjećaja, koju smiješ osjetiti. Iza svakog tog osjećaja nemoći, straha ili ponavljajućih stvari u životu kao što su prekidi, ulasci u toksične veze, osjećaj odbačenosti, otkazi, neimaština, zapravo se kriju blokade, koje mogu biti riješene.

Podsvjesne blokade koje upravljaju našim životom. I kad ćeš imati dovoljno hrabrosti u današnjem životu sam sebi reći; ajoj ovaj je dan baš užasan. I tada vidjeti zašto je užasan. Koji su to ponavljajući aspekti koji te prate na putovanju života. Koje su to stvari koje izgleda kao da godinama ne možeš promijeniti, doći ćeš do toga da budeš korak bliže rješenju i poduzimanju kvalitetnih koraka za svoju sadašnjost i budućnost.

Carpe diem, xoxo

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching