ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Što je uopće samosabotaža?

13 May 2020 / Nera Crnčić

Ukratko to nije svjestan odabir, zato bismo mogli reći da je samo-sabotaža, zapravo nesvjesna sabotaža*. Ona je rezultat našeg umnog sustava i pokušava nas očuvati. Paziti od onog što podsvjesno nikako ne želimo.
Nažalost na svjesnoj razini nekako imamo dojam da nešto želimo imati. Biti, postići, no dok nismo na čisto s tim cijelim svojim bićem, naš nesvjesni um nas sprečava. Mehanizmom koji tada nazivamo samosabotaža.

Nadam se da su sad stvari bar malo jasnije. Primjerice imaš prijateljicu koja se na svjesnoj razini želi udati, osnovati obitelj, dom, brak. I nikako joj ne uspijeva. A zašto? U većini slučajeva pitanje je samo-sabotaže.

A kako ta samosabotaža djeluje?

Na primjer tvoja prijateljica zaista na svjesnom razini istinski želi osnovati obitelj, a u podsvijesti su joj utkani drugačiji obrasci. Tipa kako muškarci uvijek varaju, kako su svi loši, kako nijedan nije pravedan. Možda u prošlosti čak niti jedan odabranik nije bio dovoljno dobar za njene roditelje i okolinu, pa je tu vodila borbe. Ili je jednostavno preslikala neidealan život svoje obitelji na svaku vezu kasnije i opekla se. I sada ona na svjesnoj razini želi obitelj, muža i dom, no njezin nesvjesni dio nje, je sprečava da zagazi na taj dio života. Jer je brani od situacija koje su u njenoj podsvijesti. Da su muškarci grubi, da nije su ovakvi ili onakvi. To su samo neki od primjera.

Ili ti želiš drugačiji posao, na primjer želiš postati pisac. Na svjesnoj razini, i nekako ti ne upjeva. Jer tvoja podsvijest čuva razne obrasce zbog kojih nikako ne postaješ piscem. Na primjer tko je ikada uspio s pisanjem, to danas više nije traženo, pisci su čudaci, nesretni, usamljeni. Nemaju stalno zaposlenje, prihode, ljuljava im je egzistencija. Pogađaš tih dubokih programa nisi svjestan, no oni su svjesni da su u tebi. I sprečavaju te da ostvariš ono od čega bi po tim ukorijenjenim obrascima samo patio.
Dakle samo-sabotaža je nesvjesna obrana od opasnosti koja bi te mogla koštati toliko toga. A na svjesnoj razini ti i dalje ne moraš biti istinski prosvijetljen i saznati što te točno muči. No svakako ćeš saznati da nešto nije u redu, kada ćeš krenuti u ostvarivanje nečeg. A to ostvarenje kao da će samo kliziti sve dalje i dalje od tebe, što god radio.

Okreni se sebi, bez samosabotaže!

samosabotaža

Kako bi se razbio nesvjesni obrazac samo sabotaže, svakako treba zakoračiti dublje u sebe i saznati što točno nas sprečava u samo-ostvarenju. A tada na snagu stupa osobni i spiritualni razvoj kako bi se poravnale akcije i želje svijesti s obrascima i vjerovanjima nesvjesnog dijela u nama.
Ako želiš krenuti naprijed, pozabavit ćeš se onim što te vuče nazad i s onim zbog čega izgleda da si sve dalje od onog što istinski želiš. Naravno da je ovo odlična tema, pa će biti još članaka o samosabotaži.

Samosabotaža se uspješno rješava kroz Reiki i Theta healing modalitete. Javi se i živi slobodno!

Ah, te riječi .)

*sabotaža-1. Namjerni prekid bilo kojeg posla. 2. Latentno protivljenje provedbi nečega. Efremovina objašnjenja

Naruči Reiki Tarot i saznaj nešto novo.

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching