ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Što je Reiki?

13 May 2020 / Nera Crnčić
Što je Reiki
Slika Pixabay

Što je Reiki? Meni je spiritualna umjetnost iscjeljivanja!

Kako i predajem i učim ljude vještini Reiki modaliteta i njegove mogućnosti. Često dobivam pitanja što jest zapravo Reiki. Iako imam jednu odličnu audio lekciju na engleskom, koju možete poslušati ovdje. Malo ću približiti sam termin Reikija svima koje zanima. Također ta saznanja kao i mnoga druga nalaze se u mojoj grupi za Reikiste. No kako zapravo sve više ljudi zanima ova drevna tehnika, evo nekoliko riječi o tom modalitetu. Kad me pitaju što je reiki kažem da je meni spiritualno umjetnost iscjeljivanja. No naravno da je ona mnogo više od onog što ja mislim tome.

Reiki je sveprisutna energija univerzuma. Jedna od najstarijih iscjeliteljskih metoda poznata čovjeku. To je prirodna, neinvazivna metoda iscjeljivanja uma, duha i tijela. Energetska metoda koja u današnje vrijeme koristi cijelu paletu znanja o umu, anatomiji, chakrama, tijelima aure za postizanje maksimalnog efekta iscjeljenja bića.

Za kanaliziranje Reiki energije potrebna je inicijacija ili usklađenje. Kako bi se individualna sposobnost nekoga, proširila na upijanje, kanaliziranje Univerzalne (REI, Božansko, Divine), životne energije (Ki, Chi, prana, orgon, životni fluid, sveti duh). Dakle time se stječe sposobnost, inicijacijom prenašanju čiste Univerzalne životne energije u svoje tijelo, kristale, prirodu, životinje i usmjeravanje energije kamo je potrebno.

Životna izvanjska energija.

To je energija koja je oko nas, u svim multidimenzijama Univerzuma. No ona je i u svakoj našoj stanici, čineći nas živima, ona je u svakom elementu prirode, u svakoj hrani, vodi, sveprisutna i prožimajuća. Svi naši fiziološki procesi odvijaju se uz pomoć nje. I ono što naglašavam svakom studentu jest da svi imamo sposobnost kanaliziranja životne energije. Bez te energije ne bi niti postojali na ovom planetu.

Samo bez inicijacije, ta mogućnost jeste 5-10 % korištenja izvanjske energije u svrhu postizanja bolje kvalitete života, iscjeljenja ili manifestacije. Svakim stupnjem Reikija ljudski se organizam usklađuje sa sve višom, čišćom i većom svijesti sam univerzalne životne energije. Samim time pojačava se mogućnost iscjeljenja i/ili manifestacije.

Slika Pixabay

Što je Reiki i gdje nam pomaže?

Reiki energija neinvazivno djeluje na podsvjesne kodove, koji nas sprečavaju u prosperitetu.

Neovisno za što su vezani, uspjeh, ljubav, novac, zdravlje. Također uklanja konglomerate koji sprečavaju slobodan protok energije u našem tijelu. Ti konglomerati mogu uzrokovati fizički disbalans koji se kasnije javlja u obliku ne samo narušavanje kvalitete života već i fizičkih oštećenja i bolesti.

Iako se Reiki prakticira od pamtivijeka, Mikao Usui establirao je potpuni sistem iscjeljenja, koji je dugi niz godina bio zagubljen. Jer su se znanja, trgala lomila, palila, uništavala. On je 27 godina tražio, skupljao, istraživao, meditirao da bi konačno potpuni sistem bio sastavljen u Japanu u prošlom stoljeću. Od toga dana Reiki doživljava ponovni procvat kao potpuna prirodna holistička i praksa alternativne medicine koja iscjeljuje mentalno, emotivno, tjelesno i spiritualno.

Reiki tako omogućava da se napuni organizam iscjeljujućom energijom na nivou DNK, mentalnom, emotivnom, tijela, materije, do 100 % životnom energijom. Univerzalna životna energija, sveprožimajuća svijest, odnosno Reiki jest čisti bitak, harmonija, univerzalna ljubav, Apsolut, Kreacija svog života. S time ta energija je ona koja zna, gdje kada i kako treba djelovati, da se popravi stanje nekog organizma.

Slika Pixabay

Sam Reiki može se koristiti i u svrhu punjenja kristala, predmeta, oplemenjivanja vode, lijekova, kreveta za spavanje što se sve naravno uči kod odabranog učitelja Reiki discipline.

Diljem svijeta ta je energija oduvijek bila poznata pod raznim nazivima ovisno o kulturi. Od bioplazme, chi, ki, prana, orgon, sila x, 5 sila, Sveti duh, životni fluid, prirodna iscjeljujuća sila, no sve te kulture govore o toj univerzalnoj životnoj sili koja iscjeljuje i pravilnim usmjerenjem djeluje na svako biće. Dakle u svakom smo trenutku okruženi tom energijom, pitanje je samo kolika nam je moć i znanje primitka te energije u vlastiti organizam. A kao što sam navela i kako se mnogi Masteri slažu ta mogućnost jest do 10 %, što je daleko od 90-100 %, kad trebamo nešto iscijeliti, materijalizirati, manifestirati ili riješiti ili poboljšati na osobnom ili kolektivnom planu.

Priključi se rapidno transformacijskoj grupi Heal Point Coaching.

S ljubavlju, Nera

Podijeli članak s onima koje voliš.

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching