ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Što bi učinio ovaj tren da imaš više samopouzdanja?

13 May 2020 / Nera Crnčić
Što bi učinio ovaj tren da imaš više samopouzdanja?
Slika Pixabay

I kako probuditi samopouzdanje? Da li se u nekim trenucima života, pogotovo na nekim raskrižjima zapitaš, što bi učinio ovaj tren da imaš više samopouzdanja? Ili ipak puštaš da te pokreću obrambeni mehanizmi i strahovi?

Već smo zaključili da ne živiš svoj uspjeh i sreću iz nekih određenih razloga, jer iskreno da si imao samopouzdanja, podršku sebe i okoline (koja mnogima igra ključnu ulogu u uspjehu), vjerojatno bi živio svoj uspjeh.

Pod uspjehom smatram stil života koji tebe usrećuje i ispunjava osobno!!!

Uglavnom samopouzdanje ima mnoge definicije, ali ono što ti mogu reći jest da je skup vještina koje svakako mogu naučiti. Samopouzdanju će ti pridonijeti zahvalnost i tvoja bilježnica zahvalnosti u kojoj si postao svoj veliki fan i motivator. Jer kako se ona puni, uviđat ćeš da je tvoj život jednako zelen kao i trava u onom tuđem dvorištu, ako ne i zeleniji!!!

Ima nekoliko vježbi kojima možeš probuditi samopouzdanje. Ja svoje radim i kroz Reiki vježbe i namjere, ali to opet ne znači, da oni koji nisu Reikisti u životu su bespomoćni pobuditi samopouzdanje. Jer kada sam krenula na put kreiranja svojeg uspjeha, onog koji meni odgovara i realizirati život po svojoj mjeri, krenula sam i prije same Reiki discipline i trebalo mi je samopouzdanja.

U svakoj toj izazovnoj situaciji, u kreiranju svojeg uspjeha u svakoj akciji, upitala sam se što bi učinila verzija mene koja ima samopouzdanja. Kako bi tada reagirala, bi li tada sjedila i ne mrdala ili bi imala sasvim drugačiji pogled na situaciju. Pitala sam se bi li moje radnje bile drugačije da imam više samopouzdanja u određenim i situacijama i pogađaj odgovor, bile bi. Te akcije, radnje razmišljanja bile bi puno drugačije.

Što bi učinio ovaj tren da imaš više samopouzdanja?
slika pixabay

Kada te preplave misli da nećeš uspjeti u nečem, pitaj se kako bi razmišljala u toj situaciji najsamopouzdanija verzija tebe. Bi li ona gajila strahove? Zamjeranja? Imala negativne stavove prema sebi i negativan self talk? U svakoj situaciji zapitaj se; što bi učinio ovaj tren da imaš više samopouzdanja?

Isto je i s radnjama, kada kreneš putem uspjeha i naiđeš na neku situaciju novu, izazovnu, van komfor zone, nepoznatu, zapitaj se što bi uradila najsamopouzdanija verzija mene? Kako bi reagirao/la da imam više samopouzdanja. Odgovor ti možda neće uvijek biti najjasniji i konkretan, ali sigurno je da verzija tebe koja ima samopouzdanja se ne bi toliko opterećivala postupkom i odlukom koji donosi. I sigurno je da samopouzdaniji ti ne bi sjedio, čekao, mučio se, ne reagirao i bio inertan.

Zapitaj se¸ što bi učinio ovaj tren da imaš više samopouzdanja?

1. Smijem li biti sretan?

Znam li biti sretan, što je sreća za mene. Mnogi moji klijenti nisu otporni na dugoročna stanja sreće i mira. Jer njihova podsvijest se ne znam dugoročno nositi s prosperitetnim razdobljem. Možda se pitaš zašto? Ali to je zato što jednostavno takva duga i povoljna razdoblja oni nisu imali, tijekom svojeg života i danas jednostavno ne znaju kako je to biti u stanju sreće, mira, ljubavi prema sebi i drugima.

2. Imam li samopouzdanja?

Ili volio bi ga imati više, što je samopouzdanje, kako se manjak samopouzdanja odražava na moj život, djelujem iz na svoj život iz straha ili vjerujem procesu koji prolazim

3. Volim li se?

Sjeti se uvijek kad nekog voliš, kako tretiraš tu osobu? Kad se zaljubiš? Vjerojatno joj želiš svašta pružiti, želiš da se osjeća super, dobro, prihvaćeno. Imaš razumijevanja za osobe koje voliš, fasciniran si mnogim stvarima na osobi koju voliš, onaj tren kad zavoliš sebe, to se događa i tebi. Želiš za sebe sve najbolje, razumiješ svoje potrebe, s lakoćom se izražavaš, pa se zapitaj radiš li sve što je u tvom najboljem interesu ili se pak ne voliš još dovoljno?

4. Samopouzdanje se može naučiti.

Skup navika i tehnika koje se mogu implementirati u tebe, čak i onda kada ti nije povoljno razdoblje. Čak i onda kada procesuiraš triggere, čak i onda kada se iscjeljuješ. Proces iscjeljivanja, uspjeha, ljubavi prema sebi ne treba se događati s manjkom samopouzdanja, već sa samopouzdanjem.

Za 1:1 coaching za buđenje samopouzdanja i rapidnu manifestaciju, javi mi se ovdje

Zapiši što bi po pitanju tvojeg uspjeha učinila verzija tebe koja ima više samopouzdanja? Upravo sada i ovog trenutka? Kako bi ona gledao/la na uspjeh? Kako bi gledala na sebe, na ono što želiš, bi li postavljala granice, bi li tražila svoje mjesto pod suncem?

Neka vrlo važna pitanja koja će ti pomoći su upravo ova ovdje!!!

Zatim zapiši što ja vjerujem o sebi? Što je vjerujem o novcu? Što ja vjerujem o vezama i odnosima? Što ja vjerujem o svijetu? Što ja vjerujem o svojem tijelu? Što ja vjerujem o svojoj inteligenciji?

Pošto je ovo tvoj bilježnica u kojoj u detalje granaš svoj uspjeh, zapiši istinito, ne uljepšavaj, jer jedino ćeš tako doći do istinitosti što ti stoji na putu trenutno tvojeg uspjeha. Tada zapiši što verzijama mene koja puca od samopouzdanja, koja je sretna i uspješna, vjeruje o sebi, novcu, vezama, svijetu, svojem tijelu i svojoj inteligenciji i sposobnostima.

Ti trebaš prigrliti onu verziju sebe koja je samopouzdana da se osjećaš nepobjedivo i kreativno.

Što bi učinio ovaj tren da imaš više samopouzdanja?
Slika Pixabay

I ne bacaj pred sebe velike zahtjeve da sutra moraš biti to, to i to. Jer buđenje samopouzdanja i gradnja uspjeha iziskuje ipak neki vremenski period. Kada i energetski nešto odradim brzo na razinama multidimenzije, ipak na svjetovnom fizičkom planu trebam čekati fizičku materijalizaciju da se uključi i uz sve zakonitosti, pokrene i materijalizira na planu, Zato uvijek imaj to na umu. Što god ti govorili drugi o manifestaciji i njenoj realizaciji. Fizička komponenta postojanja, sporija je od energetske uobličenosti.

Načini na koje želim da počneš buditi samopouzdanje je prvo izdvajanje vremena za sebe. Svaki dan. Zapiši u bilježnicu koje to vrijeme od ponedjeljka do nedjelje, ti svakako odgovara, da izdvojiš pola sata misleći samo na sebe, puneći svoje baterije na način na koji ti taj dan najviše odgovara. Jedan dan može biti šetnja, jedan dan slušanje omiljene glazbe, jedan dan kava s frendom/frendicom, jedan dan ples na omiljenu glazbi, čitanje, pjenušava kupka, briga oko tijela, meditacija, gledanje u rijeku, igra sa psom. Bilo što, što obožavaš raditi a nikako ne nalaziš vremena, sada je pravo vrijeme da utkaš svaki dan pola sata za sebe i tjednu, nauštrb svih događanja oko tebe.

Istražuj, ne moraš sve odmah isti dan

Druga stvar je koja je meni pomogla također. Gledala sam te glumce, pjevače, poznate ljude, pisce i pomislila kako neki od njih pršte od samopouzdanja. Tada sam se počela pitati kako bi oni reagirali u mojoj situaciji? Što bi osobnosti poput njih učinile? Da li bi i one ovako reagirale, kao ja ili ipak imale neku dozu samopouzdanja koja je u meni neprobuđena i reagirali drugačije? 

Ne, naravno pogađaš reagirali bi drugačije, puuuunoooo, drugačije. Zatim sam pokušala zamisliti, kakve bi to bile reakcije, potezi, mindset odluke oko neke situacije i pogađaš, već sam dobivala pozitivan vjetar u leđa od sebe same i s lakoćom prebrodila izazove, koji su mi stajali na putu uspjeha. To je vježba, Što bi Wonder woman učinila na mome mjestu? Nekad je koristim i danas, za slučaj da mi samopouzdanje nije u tom formi. Jer kako sam rekla samopouzdanje je skup vještina koje se mogu naučiti, njegovati i granati za naš osobni boljitak.

I fokus će ti pomoći za otključaš samopouzdanje

Sjeti se kad kuhaš ručak svjesno i s fokusom i kada ga pripremaš automatski i bez fokusa. Ili kod vožnje auta, kad voziš sa svjesnim umom ili nesvjesnim. U kojem ručku ili kojoj vožnji više uživaš? Zato se fokusiraj na ciljeve.

Radi mini baby steps ciljeve. Vrijeme je da samopouzdano zapišeš ono što te vodi k uspjehu koji si odabrao. Ne moraju to biti 100% razumski (overthinkano) razrađene stvari i sitnice u detalje. Već neki oblik akcija koje ćeš poduzimati kao mini ciljeve ka svojem uspjehu. Jer kako sam rekla i odgovorno tvrdim, kao i Rumi kada staneš na svoju prvu stepenicu uspjeha, put se sam otvara. Stvari ti dolaze puno lakše i s lakoćom, jer počinješ živjeti svoju svrhu. Dok god imaš samo prepreke i prepreke na putu svojeg uspjeha, zapitaj se da li ja to istinski želim živjeti ili sam se samo malo prilagodio, van moje komfor zone. Kako bi ipak imalo mrvu bolje financije ili bi nekom mogao ispričati e i ja imam jahtu.

S ljubavlju, N.

Podijeli članak s onima koje voliš

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching