ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Reiki svijest

13 May 2020 / Nera Crnčić
Reiki svijest,
Slika Pixabay

Reiki svijest i ljubav prema Divine energiji

I dan danas se Reiki smatra za vodeću energetsko-iscjeliteljsko-manifestacijsku tehniku.

Iako datira od pojave čovječanstva, odakle je i ostao poriv doticanja bolnih mjesta rukama, na velika vrata ulazi kroz mistika Mikao Usuija. Mistika koji je putem skupljao i kompletirao učenja Reikija diljem svijeta. Mikao je živio od 1865. do 1926.godine, a za svojeg života postao je poznat kao netko tko je otpustio tiskajuće okove ega, te svoj životni, osobni i spiritualni napredak predao u ruke životne Divine energije. A preko koje je downloadao podatke o mističnim i spiritualnim istinama. Također prenašao je znanje iz tajnih drevnih spisa i zapisa.

Kroz svoj rad, nakon 27 godina istraživanja, kompletirao je Reiki tehniku, koju danas učimo kroz Reiki Usui. Hawayo Takata je prije 2. svjetskog rata znanja o Reiki disciplini prenijela na područje SAD-a. Sama je obučila 22 Mastera tijekom života, a od tada i danas, Reiki svojom snagom nastavlja rasti i očaravati svakoga tko ga uistinu koristi.

Od tada Reiki svijest, Univerzalna Divine energija, koja ima bezbroj mogućnosti djelovanja. I dalje samo raste i u načinima upotrebe i samim izražajima sebe kao energije svega što jest.

Kroz samu tradicionalnu disciplinu, mnogima je data mogućnost downloadanja novih znanja i pravaca u samoj Reiki disciplini, te su se razvile mnoge grane i novi pravci Reikija. Danas se Reiki koristi u bolnicama, klinikama, priznata je kao odlična iscjeliteljska tehnika, a koriste je svi od kućanica, sportaša, umjetnika, terapeuta, coacheva i poduzetnika.

Kod moje prve inicijacije (iako sam i tada imala ljubav i znanja prema energetskom iscjeljivanju) postalo mi je jasno da ta energetska disciplina, kao i sama svijest i energija, nema kraja. Ne staje, raste i dalje, grana se pojačava i ima bezbroj mogućnosti rješavanja nekog izazova i to uvijek uspješno i za najviše dobro.

A ako se meni nešto sviđa to je neograničen potencijal.

Tada ni slutila nisam da će Reiki Usui 1 stupnja, ostaviti takav dojam na mene. I da ću ući u potpunosti i ‘legalno’ u svijet koji me oduvijek zanima. Svijet svijesti i energije. Taj tren u inicijaciji postalo mi jasno ‘I’m home’. I iako nemam sve znanje o energiji samoj, niti ću ikada moći pojmiti njenu veličanstvenost, ovo znanje i sposobnosti koje danas imam, uvelike nadmašuju sve moje snove.

Počela sam se zanimati za energiju vrlo rano. Kao klinka u jednoj od onih dječjih večeri, gdje se svi sjednemo, prestanemo igrati skrivača i netko tiho upita: ‘Hej jesi li ikada vidio duha? ‘

Tu je počelo moje zanimanje za paranormalno, metafizičko. Svatko je ispričao neku priču, tipa, ‘Moja baka je vidjela duha….Ja sam doživio ovo….Mama mi je pričala, da su ona i tata, na jednom putovanju vidjeli….

Te su priče ostavile dubok trag na mene. I bile su jasan pokazatelj da osim ovog vidljivo-opipljivog spektra i svijeta, postoji i onaj suptilniji, elektro-magnetski koji je jednako jak (odnosno jači), ali nije svima vidljiv na ‘radaru’.

Polako sam počela tražiti knjige o energiji, duhovima, paranormalnom i metafizičkom svijetu. No nekako su me još više od toga fascinirale priče, knjige i spoznaje o samoiscjeljenju i iscjeljenju uma, duha i tijela. Kroz energiju, kroz misli, osjećaje, emocije i Divine životnu svijest.

Reiki svijest

OK, danas je to tema koju i ‘vrapci na grani’ znaju.

I dok će neki klimati glavom da, da naravno ja se mogu iscijeliti, biti cjelovit i živjeti u miru, ipak neće činiti ništa po tom pitanju. Dok će neki zaista ići vidjeti kolika je moć same Univerzalne svijesti i iscijelit će svoj život.

Počela sam meditirati u 14 godini. I u jednom trenutku sam prestala. Oko 24 godine. Živjela sam pod ruku s nekim znanjima o energiji, zanemarila to i na kraju se ipak vratila tome. I moram priznati da lutajući život bez ‘slobode usmjerenja’ sebe, oslanjajući se isključivo na nešto ala obećano od ispunjavanja normi društva, jest potpuno drugačiji život.

I da kao Reiki učitelj čula sam mnogo umnih uvjeta i projekcija, koja se punom parom njeguju. Tipa kao prodaješ New Age. Energija ne postoji. Podsvijest ne postoji. Surađuješ s Demonima, da štetim sebi i/ili drugima, da mrzim Boga, a ne zaboravimo da sama znam kada mi je život bio ispunjeniji i bogatiji. S tom energijom ili bez nje. A i takve priče u 2022. godini su ipak malo zastrašujuće i najčešće su to komentari jako, jako preplašenih osoba. Koji ne poznaju ni Reiki disciplinu ni kulturu, jer najčešće ne poznaju u potpunosti ni svoju. Jer da poznaju životnu energiju, takve rečenice ne bi vladale njima.

A ako sam se pak susretnem s nekim tko kaže da mu Reiki ne djeluje, najčešće to bude netko tko napravi jedan tretman godišnje i zaključi da je to to i da nema vajde. Uvijek kažem, jedemo nekoliko puta na dan, ako nismo bretarijanci, češljamo se svaki dan, ali Reiki napravimo jednom godišnje. Ta računica je baš smislena, je l’?

Nakon usklađenja u 1 stupanj, kretanja energije postala su mi jasnija, bliža, punija.

Bilo mi je nevjerojatno naći se u potpunosti, konačno u energiji koju koristim i proučavam čitavo vrijeme. S pravim usmjerenjem. I to jednostavnim, s točnim djelovanjem usmjerene energije i jasnim objašnjenjima energije same, kao i točnosti downloadanih podataka o onima koje iscjeljujem.

I tada prije usklađenja u 1. stupanj, nisam uopće smatrala da ću krenuti na dalje edukacije. Smatrala sam da će mi biti dovoljno iscjeljivati i poznavati 1. stupanj ove nevjerojatne discipline. Ali nakon toga, nakon tog osjećaja i uvida, gdje mi se energija pokazala u svojoj veličanstvenosti, željela sam još, više znanja, o energiji i svijesti i prenašati znanje drugima.

Kako sam do tog prvog stupnja smislila već mnogo meditacija i vizualizacija koje sam prakticirala, kasnije sam ih počela pojačavati Reikijem. I kako me zanimacija o Reikiju odvela na mnoge autore o toj disciplini, vidjela sam koliko se moćnih, kreativnih i bezvremenskih stilova razvilo svakim skokom kvantne svijesti kolektivnog čovječanstva.

No najviše me iznenadila, brzina djelovanja u iscjeljivanju. Što fizičkih bolesti, pa do rješavanja, emotivnih, spiritualnih ili manifestacijskih blokada.

Sve u svemu s Reikijem sam upoznala novu dimenziju energije u njenoj punini djelovanja, kroz čisto srce i ljubav. I tako je oduvijek trebalo biti.

S ljubavlju, Nera

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching