ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Reiki simboli, tajni ili ne?

13 May 2020 / Nera Crnčić

Želim podijeliti riječ dvije o samim simbolima koje koristimo u Reikiju. Dakle Reiki simboli su nadopuna u drugom stupnju, a njihovo korištenje nastavlja se i u ostalim stupnjevima Reikija. Za Reiki simbole mnogi smatraju da su tajni, da ne smiju biti objelodanjeni, no to je daleko od istine. Upišete li u google tražilicu, Pinterest ili ako pročitate neke knjige, određenih Reikista, naći ćete simbole.

Reiki simboli
Slika Pixabay

Ono što želim naglasiti da Reiki simboli bez inicijacije u Reiki disciplinu neće djelovati.

A s druge strane svaki praktikant Reikija je upoznat, ako i naiđe na njih, zašto se oni ne koriste do inicijacije drugog stupnja. Dakle oni nemaju moć za upotrebu, bez inicijacije.

Reiki simboli su alati, svete energije koje nas povezuju s određenim kozmičkim aspektima u manifestaciji i iscjeljivanju. Danas postoji i više verzija simbola, na koje možete naići. Koliko se god mrsko bilo nekima složiti svi ti oblici sa svojim značenjem u Reikiju viših stupnjeva djeluju. Što pokazuje bitan aspekt same namjere uz rad kroz simbole.

Osim net tražilica, možete svjedočiti da mnogi izrađuju privjeske, majice, podmetače, mandale i ostale prekrasne rukotvorine koje označavaju određeni Reiki simbol. No Reiki simboli mogu se pronaći u zen budističkim spisima. Pogotovo su prvi i drugi simbol, pravi simboli, a neka istraživanja upućuju da se oni mogu naći u tradiciji mističkog budizma.

Treći simbol koji dobivamo u drugom stupnju je kanji, odnosno fraza, afirmacija, mantra, riječ. A tako je slučaj i s 4. simbolom, dakle mantra u pisanom obliku. Preko koje se djeluje i postavlja namjera. Najviše verzija ima najmoćnija mantra, kanji, treći simbol, drugog stupnja. I ovisno u kojoj ste školi završili edukaciju, možete primiti jednu verziju zapisane mantre. No ona će svakako biti djelotvorna i točna u uporabi.

Tajnost simbola datira od davnina od Grandmasterice Hawayo Takate.

Ona je čak nakon edukacije spaljivala spise sa simbolima, koje su učenici/studenti trebali savladati tijekom edukacije. Vjerojatno se i od tuda pojavljuju te razne verzije pisane mantre trećeg simbola. Doduše, ja svojim studentima ne zabranjujem da pišu simbole u točno određene namjere i svrhe, kao što su određene kutije za novac, afirmacije i slično. Ali oni svakako ne zapisuju simbole da bi ih bacali. Savladavanje simbola radimo zajedno tijekom edukacije, čak bez da ih zapisujemo. Oni se trebaju upamtiti kako bi radili kroz Reiki drugi stupanj samouvjereno. Oni se trebaju moći i nacrtati unutarnjim okom, ako je potrebno ili vizualizirati, bez ikakvih blokada. Iako svi dobe detaljnu skriptu sa simbolima, njihovim mogućnostima, značenjima i objašnjenjima. I iako učim da ih savladamo napamet, ne ulazim u spektar da se oni ne smiju prenijeti u bilo kojem obliku na umjetnička djela. Jedino što želim jest da se prema njima odnosi s poštovanjem, a ne zapisivanjem na papire i potom da se ti papiri bacaju.

Svaki od simbola ima određeno značenje, upotrebu i jača koncentraciju i iscjeljenje, te manifestaciju. I kombinacije simbola koji se uče pojačavaju iscjeljivanje, ili punjenje kristala, odlazak u prošlost ili pak energiziranje i čišćenje prostora, hrane, lijekova itd.

Nauči Reiki, a detalje pogledaj na linku.

Želiš li rapidnu transformaciju priključi se Heal Point Coaching grupi.

S ljubavlju, Nera

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching