ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Reiki danas!

13 May 2020 / Nera Crnčić
Reiki danas
Slika Pixabay

Nekada davno u Japanu, na Reiki se gledalo kao na put života kojeg duša slijedi u ovozemaljskim prostranstvima. Neki praktikanti su vježbali 10-20 godina, da uopće imaju mogućnost pristupiti 2 stupnju. Tako mnogi da su mnogi zapravo bili, učenici do kraja svog života. Reiki danas se ipak malo prilagodio potrebama modernog čovjeka.


Još je zanimljivija činjenica da su poneki dobivali usklađenje u drugi stupanj, tek nakon kanaliziranih simbola, za taj stupanj s njihovim približnim i/ili točnim objašnjenjima. To je bio pokazatelj da praktikant razumije, cijeni i živi Reiki vještinu.


Reiki danas, jer danas je stil života ipak mnogo drugačiji od tog vremena.

Skok kvantne svijesti, kao i potreba čovječanstva za iscjeljenjem, svakako su ono što je Reiki sistem prilagodilo užurbanijem načinu života.

Budući Reikisti sastaju se tijekom vikenda kako bi naučili osnove drevne vještine, koja postoji od pamtivijeka. Kako ne bi ostalo samo na vikendu, jer iskreno smatram da to nije dovoljno za ovako ogromnu i duboku energetsku disciplinu, na fb postoje moje grupe za svaki stupanj Reikija, od godine dana, za učenje vještine koja mijenja pojedinca u svakom aspektu života.

Slika Pixabay

Život se danas odvija mnogu brže nego nekada, tako je i strpljenje ono što nam svima katkada nedostaje.

Želimo sve odmah i sada. Bez trunke strpljenja ili čekanja, bilo da se radi o manifestiranju, novim cipelama, novom partneru, twin flamu, autu. Želimo sve odmah i sada. Blještavost ovog društva polako i sigurno nas je dovela do toga da ne osluškujemo svoje tijelo. Ne daj Bože, da se zahvalimo zdravim nogama rečenicom u danu, jer su nas vodile kroz dan. Ne daj Bože, da se prisjetimo zahvaliti umu jer nas je vodio lijepim putevima. Tako je i sama zahvalnost potisnuta u zaborav kod većine zapadnjačkog stila života.

No, kada iskrsne nešto nenadano i pomrsi nam planove, na to su mnogi odmah spremni burno reagirati. Negodovati. Dok kod lijepih stvari, više se ne osjeća ništa.
Ipak kroz Reiki modalitet vratit ćeš se i zahvalnosti i balansu i manifestaciji. Čak i u ova vremena kad mnogi zaboravljaju komunicirati s ekstravagantno pametnim sistemom energije, prirode, duše i tijela.

Reiki danas nudi osnovne položaje, koji slijede Chakre

Ta zapadnjačka verzija svakako će obuhvatiti i energijom snabdjeti sve tvoje energetske centre. Obuhvatiti endokrine žlijezde, unutarnje organe, te osnažiti tebe na nekoliko razina odjednom.

Također ako samo dopustiš si živjeti slobodu shvatit ćeš da je naš svaki energetski centar povezan i s određenim fizičkim i metafizičkim aspektima koje živimo.

Tako ćeš kroz Reiki djelovanjem na prvu Chakru, shvatiti koliko i gdje te to sve sam život i životna energija podržavaju. Također utjecat ćeš aktivno i na odnos s novcem te ga uspješno poboljšati.

Tvoj drugi centar kada se balansira kroz jednostavnu metodu autotremana, dopustit će ti da kreiraš odnose s ljudima u harmoniji i odnose koji ti odgovaraju, također ćeš uspješno riješit seksualnu krivnju i s užitkom i ljubavlju se prepustiti dijelu sebe kao seksualnog bića na zemlji. Također balansom ovog centra uspješno ćeš manifestirati željeno.


Kad se i tvoj treći energetski centar nađe u balansu, s lakoćom ćeš moći osjetiti samopoštovanje i vratiti samopouzdanje, motiviranost i volju za akcijom koja je prijeko potrebna za rast i razvoj.

Kod balansiranja četvrtog centra, moći ćeš otpustiti tuge koje i uzrokuju mnoge obrambene mehanizme kojih mnogo puta nismo ni svjesni. Te se vratiti u prirodno stanje jedinstva i cjelovitosti.


Reiki će ti svakako pomoći u izražavanju

Reiki danas će ti svakako pomoći u prihvaćanju svojih iskustava i izražavanju istine koja su činila tvoja iskustva, kakva god ona bila. S lakoćom ćeš prošlost ostaviti u prošlosti živjeti sadašnjost i kreirati budućnost, kroz balansiranu 5 Chakru našeg fizičkog tijela.

6 chakra dom iluzija svakako nakon balansiranja, dopustit će ti iluzije koje mnogi plasiraju nemaju veze s tvojim životom. Jednostavno nećeš imati potrebu natjecati se ili unižavati nekog jer dijelite različite moralne vrijednosti i/ili poglede na život. S lakoćom ćeš znati razliku između onog što ti nameće ego od onog kako djeluje transcendentacija.

I tvoj 7 energetski centar dopustit će ti jasnost intuicije, suradnju s istinom i energijom koja ne griješi. Također kad kroz Reiki balansiraš ovaj centar velika vezanost za ovu fizičku dimenziju, koja mnogima narušava materijalno postojanje, bit će upravo onolika koliko ti je potrebno za najviše i najuzvišenije dobro.

Slika Pixabay

Sam Reiki uskoro će te osim materijalnih blagodati početi iscjeljivati na fizičkom nivou. Na mentalnoj i emotivnoj razini, te naravno očistit će tvoj energetski algoritam od konglomerata koji se skupljaju dug period.

Zato te svakako pozivam da pogledaš prioritete u svojem životu i ako su neki od njih skladni odnosi, zdravlje, novac, unutarnji mir, možda je vrijeme da naučiš Reiki i sve to kreiraš s lakoćom.

P.S. Zaprati me na yt kanalu i opusti se od vođene meditacije ili Reiki distance tretmane

S ljubavlju,
Nera

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching