ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Prvi stupanj Reikija!

13 May 2020 / Nera Crnčić
Slika Pixabay

Prvi stupanj Reikija koncipiran je upoznavanju tijela, iscjeljenju fizičkog tijela.

U ovo novo vrijeme, odmakom u nekakve druge standarde života, zaboravili smo komunicirati s vlastitim tijelom. Kako izvana tako i iznutra. Prvi stupanj Reikija nam nudi mogućnost da se istinski povežemo sa sobom.

Još je jedna činjenica zašto intuitivno upoznajemo i iscjeljujemo vlastito tijelo jest, zato što će većina iscjeljivati druge. Bilo da se radi o članovima svoje obitelji, prijateljima ili klijentima, najbolje je da iscijelimo i svoje tijelo. Mnoge energetske znanosti nude odmah rad s klijentima, što nakon nekog vremena nudi i Reiki, ali tek nakon iscjeljenja i upoznavanja vlastitog tijela. Vjerojatno nitko neće zagovarati, nešto što uistinu nije isprobao na sebi, iscijelio sebe, a odmah počeo na radu s klijentima.

Zato prvi stupanj Reikija dopušta da se vratimo integraciji s vlastitim tijelom. Naše je tijelo vrlo stisnuti izraz naše duše, te ono pamti. Pamti naše riječi, ponašanja, djelovanja, skladišti emocije, misli, te nas naravno vodi kroz ovaj planet. Zato je za rad s klijentima najljepše što im možete pružiti upoznavanje i iscjeljenje vlastitog tijela, kao izraz poštovanja, prema sebi, prema ovom modalitetu i naravno onoga s kim radite.

Prvi stupanj Reikija
Slika PIxabay

Reiki će svakako i u prvom stupnju djelovati i na spiritualnu, emotivnu i mentalnu komponentu nas samih, kao i manifestaciju, no prvi stupanj vratit će svjesnost o tijelu.

O čudesnom mehanizmu koji je sposoban iscijeliti se, kao i razboljeti. Tu će te Reiki najviše podsjetiti koliko je svaka naša stanica tijela moćna, potrebna, kao i svi kemijski procesi koji se događaju u nama, za naše najviše dobro.

Tijelo i um, nam daju do znanja kada nešto nije u redu ili kad je sve balansirano i harmonično. Kroz samo tijelo percipiramo sklad, nesklad, emocije koje skladištimo i pretvaramo u konglomerate, koji kasnije fizički začepe energiju u samom tijelu. Tijelom komuniciramo s boli, s užitcima, iskušavamo ovu materijalnu pojavnost.

Nakon inicijacije odnosno usklađenja s energijama, prije rada s drugima, odvajamo vrijeme za komunikaciju s vlastitim tijelom. Na prvom stupnju kroz tretmane tako ćemo i komunicirati s tijelima klijenata. 21 dan nakon usklađenja radimo tretmane ujutro i navečer, također podsjećamo se na 5 Reiki principa, prije tretmana.

Ruke mogu biti na srcu ili sklopljene u Gassho poziciji.

Nakon izricanja 5 principa, možemo se uzemljiti kroz Tanden, te osvijestiti vlastiti kanal. Od same krunske chakre, preko kralježnice, sve kroz naše ruke do srca i noge i stopala. U srce vraćamo svjetlost i ljubav, spajamo se s neosuđujućim jedinstvom Univerzalne Životne Energije. Također sada kanaliziramo 30-35 % energije Apsoluta, pa bi bilo najbolje kada radimo tretman da u namjeri stavimo i riječi da se iscjeljenje događa na spiritualnom, emotivnom, mentalnom i fizičkom planu, koliko smo trenutno spremni primiti. Osvješćujući naš kanal disanjem u njega čistimo ga i punimo svjetlošću. Nakon toga radimo Reiki autotretman.

Tih prvih 21 dan primijetit ćete razne senzacije koje će za vas biti nove. Od topline ili trnaca u rukama, sve do hladnijih i tolikih dijelova tijela, kao i viđanja boja ili pak imanja vizija. Upoznajte se sa svojim tijelom, jer neki vaši dijelovi tijela trebat će više, a neki pak manje energije. I od organa i od energetskih centara, sve do žlijezda koje pokrivamo u osnovnom zapadnjačkom autotretmanu.

Prvi stupanj Reikija
Slika Pixabay

Prvi stupanj Reikija, svaki će vam tretman biti drugačiji.

Što ćete primijetiti kroz 21 dan. A sve više ćete se upoznavati s tijelom.

Za one koji su spremniji, tijekom tretmana osvijestite prostor između ruku i dijela tijela na kojima radite tretman. Osjetite energiju, osvijestite prostor vaših ruku, prostor između dijela i tijela i prostor tijela, te prostor unutar tijela. Vježbom povežite energiju, svih tih prostora i uđite u svaku Chakru u svaki centar i dopustite da vam prenese poruku, koju želi da primite.

Napomenula da će se nekom javljati vizije, audio, osjetilne, čisto znanje, čak okusne i mirisne senzacije.

Saznajte u tim tretmanima koji vam je najjači izvanosjetilni osjet i pratite ga, na njega ćete se ionako najviše oslanjati, a drugi će vam osjeti uvijek dati do znanja i opkružiti priču komunikacije s tijelom. Tako se subatomskim česticama spojite u svaku stanicu tijela svjetlosnom energijom, u svakom energetskom centru i uživajte u porukama i iscjeljenju.

Još je jedan cool način koji možete isprobati a to je svakako da svu svjesnost postojanja koja vam je dostupna skupite u točku. Kada se povežete s Reiki energijom, svu svjesnost postojanja skupite u malu točku i smjestite ju misleno u glavu ili krenite od stopala. Kako vam odgovara. Te istražujete tijelo. Ako krećete s autotretmanom, krećite od glave, ako meditirate možete zapravo vježbati komunikaciju s bilo kojim organom

Opusti se jer će poruke dolaziti same.

Ne zato što ja vjerujem u tebe ili jer ti vjeruješ u sebe, već jer si davnih dana bio iscjelitelj ovog sistema, pa ćeš samo downloadati staro znanje koje ti je znano i kojim si se služio godinama.

Naiđeš li na konglomerate, probleme, fizičke bolesti u sebi ili kad počneš raditi s drugima, osvijesti ih, procesuiraj. A tada, zamoli što je najvažnije, za otpuštanje i procesuiranje. I s nježnošću svjetlosti jedinstva pusti da se to regenerira u jedinstvu.

Iako su sve ovo tehnike koje će te s lakoćom pretvoriti u kvalitetnog Reiki praktičara, ako misliš ili se bojiš primati energije, Reiki će svakako djelovati. Ovo su samo alati kojima mi sa sigurnošću potvrđujemo promjenu kojoj želimo svjedočiti. Svakako me kožeš kontaktirati da naučiš prvi stupanj Reikija.

P.S. Zaprati me i na yt kanalu, za vođene meditacije ili primi energiju distance Reikija.

S ljubavlju,
Nera

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching