ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Nekoliko urbanih mitova o Reiki disciplini

13 May 2020 / Nera Crnčić
urbani reiki mit

Reiki* je japanska tehnika iscjeljivanja energijom, voljom, namjerom, koristi tehnike vizualizacije, regresoterapije i još mnoštvo tehnika, koje pomažu u iscjeljivanju uma, duha i tijela. Sam Reiki predstavlja univerzalnu životnu svijest ili energiju, koja je sama po sebi iscjeljujuća, pa tako Reiki praktičari i naviše su samo alat koji prosljeđuju energiju u određenom pravcu i smjeru.
Danas ću predstaviti nekoliko mitova o Reikiju koji kruže već godinama, ali ih se čak i neki Reiki Masteri bez provjere bespogovorno pridržavaju. U nekom od sljedećih postova bit će priče, što će činiti uspješnog Reikista, a sada prebacimo se na mitove. Mitove koje ako si Reikist možeš i sam provjeriti.

reiki mit nakit

Mit** 1.) Nošenje nakita smeta prijenosu univerzalne životne energije!

Svakom svom Reiki praktičaru jasno stavim na znanje da ako mu smeta nošenje prstenja, narukvica, naušnica, nanogvica, da ih ne koristi. No hoće li biti smanjen protok energije i smanjena mogućnost relaksacije i iscjeljivanja zbog nošenja nakita? Naravno da neće.
U ovom mitu čak se razvilo i toliko teorija i oko njih se vode brojne polemike. Ja osobno i svi moji praktičari, terapeuti, kao i mnogi Masteri ili energetičarski iscjelitelji i terapeuti drugih branši, nikada nisu imali problema s prijenosom univerzalne životne energije, jer nose ogrlicu, prsten ili čak sat. Stoga nošenje nakita, nipošto neće umanjiti sposobnosti da budeš sprovodnik univerzalne životne svijesti i energije.

reiki mitovi

Mit 2.) Reiki neće djelovati na nekoga s prekriženim nogama, rukama, isprepletenim prstima!

Taj mit gotovo da dotiče sve energetske discipline, no želim da kao Reikist zastaneš i iskreno se upitaš da li je moguće da prekrižene noge mogu zaustaviti proces iscjeljivanja univerzalnom životnom svijesti i energijom? Naravno da neće. Dobivat ćeš i klijente koji su možda grčevito isprepleteni, to onda znači da njima nema nikakve holistične, alternativne i klasične pomoći? Ne, nipošto prekriženost dijelova tijela neće umanjiti prijenos energije koji se događa.

Reiki jest ekspresija univerzalne moći, apsolutne bezuvjetne ljubavi, tako da nečije prekrižene noge ili ruke nikako neće imati efekta na tretman. Ja osobno svim svojim klijentima svakako preporučim da se opuste, jer je to vrijeme za njih. Bez stresa i grčeva, za duboku relaksacijsku tehniku. Ako je nekom opuštanje prekriženih ruku ili nogu u redu, napominjem da se kao Reikist ne trebaš brinuti da će to umanjiti bilo što, što se treba dogoditi u tretmanu.

reiki mit alkohol

Mit 3.) Najbolji Reikisti su oni koji ne jedu meso, ne psuju, ne uzimaju alkohol ili druge supstance!

Nažalost na ovaj mit moglo bi se mnogo ljudi naći uvrijeđeno. Pogotovo oni koji prakticiraju Reiki. Ja osobno nisam mesojedac, ali znam Reikiste koji ga konzumiraju i to ne umanjuje njihove sposobnosti.
Reikistove sposobnosti dolaze do izražaja kroz rad na osobnom i spiritualnom razvoju, koji prakticira svakodnevno. Reiki nema granica osim onih granica koje se nalaze u umu svakog Reikista, njegovi limiti, njegov nedostatak posvećenosti, njegova nedostatak mašte, njegova nedostatnost u praksi vizualizacije i meditacijama. Ipak je svaki Reikist onaj koji sprovodi univerzalnu životnu energiju i svijest, a kako ona zapravo nema granice, granice može postaviti sama osoba koja prakticira i koristi Reiki energiju. Kao i na ostalim područjima života. No konzumiranje mesa, psovanje, pijenje alkohola kao takvo neće umanjiti sposobnost univerzalne životne svijesti osim samog praktikanta ili terapeuta.

Evo toliko za danas, u nekom sljedećem blog postu, novi mitovi, koje slobodno otpustiš.

Ah te riječi .)


*Reiki- Univerzalna Bezvremenska Životna Svijest/Energija

**Mit/preneseno-izmišljotina, nevjerodostojan prikaz nekih događaja.

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching