ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Korijenska chakra-dom novca i egzistencije

13 May 2020 / Nera Crnčić
Slika Pixabay

Kako je korjenska chakra dom percepcije egzistenscije, svakako neki od materijalnih i novčanih blokada, mogu ležati u samoj korjenskoj chakri.

Korjenska Chakra: Prva chakra, naići ćete i na naziv bazična ili root chakra. Pa krenimo s upoznavanjem korjenske chakre.

BOJA: vatreno ili crvena, čak saturno crvena

ELEMENT: zemlja

OSJET: miris

FUNDAMENTALNI PRINCIP: fizička volja bića, za razliku od duhovne volje

ORGANI: Kičmeni stup, kosti, nokti, anus, rektalni dio, debelo crijevo, prostata, krv, izgradnja stanica, noge,

SJEDIŠTE JE KUNDALINI ENERGIJE. Povezana je sa nadbubrežnom žlijezdom koja luči i adrenalin, te regulira temperaturu tijela.

AKTIVACIJA: Aktivirati ju trebamo Reikijem, Kundalini Reikijem, raznim meditacijama, mantrom LAM, tjelesnom aktivnošću, aromaterapijom, kristaloterapijom, vizualizacijom, određenim ritmom disanja

AROMATERAPIJA: cedar i klinčić su odlični!

KRISTALI i DRAGO KAMENJE ZA BALANSIRANJE I UZEMLJENJE: rubin, crveni koralj, crveni jaspis, garnet, hematiti, laguna ahat, meni osobno najdraži tourmaline, granat, opsidijan, sardonit, leopard jaspis,

ZA UBLAŽAVANJE PREAKTIVNE KORJENSKE CHAKRE: odlični su gorski kristal (on je ujedno kralj svih kristala, tako da ga možete koristiti i puniti reiki namjerom po volji), dimni kvarc, onix.

Korijenska, bazna, bazična, ili root chakra smještena je između anusa i genitalija.

Sjedište je moćne osobne kundalini energije, pa je samim time povezana cijelom kralježnicom, kao i svim chakrama. Zato je bitno da nam je korjenska čakra izbalansirana. Kada je u balansu mi u potpunosti smo sposobni prihvaćati i kvalitetno procesuirati iskustva koja kreiramo na zemlji. Te možemo uživati u blagodatima, koje nudi fizički život.

Također da je chakra u balansu pokazivat će i činjenica, da učimo iz životnog iskustva i lekcija, te se ne ljutimo dugoročno na neko životno iskustvo. Korjenska chakra osigurava nam energiju za izraz samog sebe, kao bića. Naša seksualnost s fizičkog aspekta, također stanuje u korjenskoj čakri. U njoj je dom sile, kundalini energije, koja formira i isprepleteno mnogim aspektima aktivira rad viših chakri.

Sushuma, ida i pingala, tri glavna energetska kanala izviru iz korjenske chakre. Ona je također dom cijelog kolektivnog nesvjesnog. Dakle njezino funkcioniranje je povezano s cijelom kolektivnom stvarnošću, kao i sviješću. Kroz učenje očitanje kolektivnog nesvjesnog, kolektivne svijesti mogu se downloadati podaci o osobi, mjestima, ljudima, stvarima, pojavama, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, no svakako treba imati na umu da sve informacije ne trebaju predstavljati vrhovnu istinu, iako mnogo ljudi kao kolektiv u nešto vjeruje.

Balansom ove chakre postiže se i unutarnji mir, prijeko potreban za kvalitetan život, odluke i djelovanja.

U njoj su smješteni i osjećaji koje gajimo prema egzistenciji, koje smo pokujpili kolektivno, koje nosimo generacijama. Povezana je sa stabilnošću i stahom od sutrašnjice. Mogućnošću osjećaja sigurnosti u fizičkom svijetu, kao i osjećaja sigurnosti u egzistenciji.

Kad nam je primjerice organizmu potrebna slatka hrana, to može ukazivati na nebalansiranu korjensku chakru, ili nedostatak magnezija. Suplementima u prehrani uz dodatak magnezija, može riješiti i sam dio potrebe za slatkim, kao i jedenje orašastih plodova, koji će vratiti chakru u balans, s te pozicije, no svakako neće riješiti sve probleme koje disbalans nje stvara. Hrana koja također potiče, kvalitetan rad korjenske chakre je crvene boje. Birati tada treba voće i povrće koje imaju crvenu boju. Jagode, višnje, brusnice itd.

Kad nam je jako poremećen rad korijenske chakre.

Kako su naši energestki centri, chakre, povezani s našim unutarnjim organima, kao i žlijezdama, bitno je da su one u balansu. Kako prepoznati da nam je korjenska chakra blokirana ili čak preaktivna? Evo nekih primjera; disfunkcionalne su nam misli, djela, također može se dogoditi navika overthinkinga, brige, nemara o fizičkom tijelu, te se brinuti samo o novcu, materijalnim stvarima. Osjeća se slabost životnog stupa, potpore, briga oko sigurnosti, a također i prekomjerna konzumacija junk fooda, loše hrane, slatkiša, alkohola, sexa, te čak i droga.

Sa neuravnoteženom chakrom, ciljeva nema, život se živi kako nas nanese, bez razmišljanja o vlastitim postupcima i kako se naše djelovanje odnaša na druge, izražen je manjak empatije, iskorištava se sve za zadovoljenje vlastitih potreba, bez potrebe za ravnotežom, uzvraćanjem usluga i razmišnjanju o tuđim životima.

Kod nepravilnog rada chakra osigurava masovno debljanje, probleme s nogama, začepljenja žila, probleme s krvi, bijesom, temperaturom tijela, tijekom misli, koej su plitke i često površne, uzrokuje probleme sa stolicom, tipa zatvor. Ignoriranje tuđih života i potreba, neizvršavanje zadaća, bježanje od odgovornosti, nesvjesnost svojih postupaka, prije ili kasnije javlja se i ignoriranje sebe i svojih potreba, samozavaravanje, mržnja prema novcu, mržnja prema uspješnijima i sl.

Savjeti se primaju teško i dočekuju na zub, s pojavom agresije, iritiranja, te prikriveno zlostavljanje, tipa ukućana, prijatelja, suradnika, djece.

Svi ti osjećaji ljutnje, agresije, nasilja su zapravo dio obrambenih mehanizama, koji upućuju na ozbiljan manjak povjerenja u sebe, u druge, u fizički dakle život, općenito. Kod blokirane prohodnosti chakre kao iskustvo se pruža velik deficit u samoj fizičkoj i emotivnoj izdržljivosti. Posljedice mogu biti ne zauzimanje za sebe, ignoriranje vlastitih potreba, bježanje od života, iskustava, povlačenje u sebe, osjećaji nemoći, bezvrijednosti, preispitivanje i sl. Tračanje, gubitak vremena, odgađanje obveza, strah od tuđeg mišljenja, unižavanje tuđih sposobnosti tipični su primjeri blokirane korjenske chakre.

Prezabrinutost je indikator disbalansa korijenske chakre.

Ne uživanje u okolnostima, koje proživljavamo. Ne uživanje u sadašnjem trenutku, radije smo mislima zarobljeni u nekim drugim vremenima. Nemamo kontrolu nad mislima, a život oko nas nam nimalo ne prija. Ne vidimo rješenja, sreću, radost i ne osjećamo sigurnost.

Ako su više chakre aktivnije, a donje ne, među njima i korjenska, može se dogoditi osjećaj kao da ne pripadam zemlji stav i sl. Kod blokirane prohodnosti, solarnog plexusa, sakralnog centra u kombinaciji sa blokiranom korjenskom, anoreksija, napadi panike, anksioznost su pokazatelji da su chakre u blokadi.

DAKLE da sumiramo: Balansirana korijenska chakra, omogućit će nam; nesmetano strujanje energije i bazu, odnosno, osnove za stabilan život, sigurnost, blagostanje, ispunjenost, izdržljivost, ustrajnost, povezanost s prirodom i općenitu unutrašnju snagu. Daje nam osnovnu emocionalnu, psihološku, mentalnu i duhovnu energiju. Ona je početak u čovjekovoj spiritualnoj evoluciji. Regulira instinkte, seksualne nagone, rad reproduktivnih organa i žlijezda, utječe na sustav izlučivanja, te je povezana s osjetom mirisa.

Kad je blokirana, ovo su neki od simptoma koji će biti izraženi; dolazi do slabosti, strahova, depresije, manjka samopouzdanja, što ima velik utjecaj na oboljenje probavnog sustava, išijas, bubrege, mjehur, krvni tlak. Osim toga nebalansirana korjenska chakra svakako će utjecati na to kako percipiramo egzistenciju, sigurnost i uvjetovat će naše PODSVJESNE stavove o novcu i njegovom stjecanju.

Zašto je bitan balans korijenske chakre?

Kako bismo se osjetili povezani s planetom, prirodom i uživali u iskustvima koje kreiramo. Kako bi proživljavali život s unutarnjim mirom, radošću i blagostanjem. Bitno je da osjetimo harmoniju, funkcionalnost, osjetimo povezanost s planetom zemljom, s kojom je i povezana naša korjenska chakra. JER ona preuzima i pretvara energiju iz zemlje i prirode te s njom opskrbljuje ostale chakre. Bitan je balans kako bismo imali strast i empatiju, kako bismo bili kreativni i sigurni u kreiranju materijalnog života, bez strahova, sumnji, paradigmi i uvjerenja koja nam stoje na putu.

Kod harmoničnog balansa iskusit ćemo i zadovoljstvo, zdravu empatiju, unutarnju snagu, naša djela postat će oslobađajuća za kolektiv, i aktivno i kreativno ćemo sudjelovati u poboljšanju vlastitog života, kao i cijele planete. Osvijestit ćemo činjenicu da život za nas na zemlji može biti dom, pripadnost, sigurno mjesto prepuno lijepih iskustava i egzistencije. Uskladit će se sve fizičke, fiziološke, kao i emotivne potrebe, a zahvalnost, postaje prirodna.

Ostvari balans korjenske chakre, riješi blokade i s lakoćom uživaj u egzistenciji, novcu i životnim iskustvima. Kontaktiraj me ovdje.

Carpe diem, xoxo

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching