ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Koliko istinski podsvijest utječe na naše odluke, emocije i naše ponašanje?

13 May 2020 / Nera Crnčić

Koliko podsvijest utječe na naš uspjeh? Koliko utječe na to kako percipiramo što je uspjeh?

Slika Pixabay

Kako sam oduvijek znala da je podsvijest ta koja čini 90-95 % aktivnog života, realno je da s ljudima i naravno sa sobom radim kroz podsvijest. Jer ona je glavna u kreiranju naših odluka, percepcije stvarnosti i ostalih stvari kojima svjedočimo, kao iskustvima u svojoj okolini. Ona jest data base svih naših ikada proživljenih iskustava. Stanja, emocija, zamišljenih scenarija, te naša podsvijest zapravo kroz istančan filter dozvoljava našem svjesnom umu, pomake i samu percepciju realnosti. 

Dakle naša podsvijest će filtrirati ono što mi želimo vidjeti.

Ono što želimo čuti, osjetiti, ono što se zapravo slaže s našim uvjerenjima, paradigmama i shemama, a kojih nismo svjesni.

Uzmimo za primjer jedan jednostavan test, koliko naša podsvijest jest rukovoditelj naše percepcije stvarnosti. Ukoliko sjediš na stolici u svome domu i uzmeš svoj mobitel, te ga počneš bacakati iz lijeve u desnu ruku. U tvojem umu  neće biti nikakve prijeteće opasnosti za oštećenje tog mobitela. Ti znaš i ako padne da će pasti na tvoja bedra ili čak na tepih i da se ništa strašno neće dogoditi.

No ukoliko uzmeš taj isti mobite i odeš na krov najviše zgrade u svojem gradu, te se nagneš preko balkona i počneš raditi isto, prebacivati mobitel s lijeve u desnu ruku, tada tvoj um više neće biti miran. Pojavit će se drugačija vrsta misli, osjećaja i samih reakcija u tebi, tvojem umu, duhu i tijelu. 

Dakle u tvojoj podsvijesti se nalaze sve te priče, uvjerenja, radnje i scenariji, koje filtriraš i kojima svjedočiš, te stavljaš etiketu važnosti, na temelju prijašnjih iskustava, uvjerenja u sadašnji svjesni trenutak.Tvoja podsvijest jednostavno zna da postoji opasnost od gubitka mobitela, te će naravno na temelju toga djelovati. Ustvari nećeš niti početi bacakati mobitel, najvjerojatnije.

Slika Pixabay

Ukoliko primjerice želiš uspjeh,

tvoja podsvijest već zna što je za tebe osobno uspjeh. Da li je to unutarnji mir, novi posao ili jednostavno mnogo novaca ili živjeti slobodno, shodno tome što filtriraš. Smatraš li taj uspjeh dostižnim lako ćeš se odvažiti kreirati životni stil koji želiš. Ako pak na podsvjesnoj razini smatraš da je uspjeh glup, naporan, nebitan, težak prepun žrtvovanja, ili što god tvoja podsvijest filtrira tebi na svjesnu razinu, možeš se naći u situaciji da nikada ne kreneš na put svoje svrhe i uspjeha.Dakle ako u tvojoj podsvijesti postoji bilo što, što uspjeh, novac, zdravlje, ljubav, filtrira kao opasnost, nejvjerojatnije nećeš krenuti djelovati i postizati sreću, mir i blagostanje.

Kako u ne bi pridavao preveliku važnost i stajao na balkonu najviše zgrade, tvoje podsvijest će čak potisnuti stvari koje želiš, kako ne bi morao patiti, jer se ne usudiš na put kontemplacije i uspjeha. 

Tako da naša podsvijest ima veze na to kako ćeš se ponašati, razmišljati, djelovati, zarađivati, voljeti, ostvarivati odnose i kreirati život.

Ukoliko želiš transformaciju, naravno obrati mi se za konzultacije. Ukoliko želiš 30 % popusta na konzultacije i programe, kao i 50 % popusta na edukacije cijelu godinu, skok na ovaj link u VIP klub poduzetnik života.

Do čitanja, xoxo

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching