ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Kako započeti s bilježnicom zahvalnosti!?

13 May 2020 / Nera Crnčić
Kako započeti s bilježnicom zahvalnosti
Slika Pixabay

Što je bilježnica zahvalnosti i za što služi opisala sam u Eskalatoru uspjeha. A danas ću malo pojasniti neke taktike i trikove koje možeš iskoristiti za svoj dnevnik ili bilježnicu zahvalnosti. Pa krenimo s velikom misterijom, kako započeti s bilježnicom zahvalnosti 😉 .

Zahvalnost je osjećaj koji njegujemo zbog određenih stvari koje imamo i onih sitnih radosti koje obožavamo imati u svojoj realnosti.

Prvo jednostavno uzmi bilježnicu i olovku. Jedan dio posla već je obavljen i vidiš da nije tako teško. Kad zapravo započinjemo sa zahvalnošću, pogotovo ako ti je to prvi puta u životu, 5 minuta prije početka pisanja otpustit ćeš emocije, misli i osjećaje koji ti ne koriste. Poanta je da dođemo do zahvalnosti i probudimo naša osjetila na višem stupnju spiritualnog razvoja. Jednostavno otpustiš stres dana i tjedna iz svojeg energetskog algoritma.

Želimo dakle doći do one ljubavi i osjećaja zahvalnosti zbog stvari koje imamo već u svojem životu. Meni osobno i dnevnik, odnosno, bilježnica zahvalnosti služi da kad ga prolistam nakon 6 mjeseci, uvidim koliko sam toga lijepog proživjela i kako je uistinu moćno osjećati se zahvalno.

Zato daj bilježnici zahvalnosti šansu.

Kako započeti s bilježnicom zahvalnosti
Slika Pixabay

Kako započeti s bilježnicom zahvalnosti, a još važnije zašto?

Već samo 5-10 minuta pisanja u bilježnicu zahvalnosti, uvidjet ćeš velike promjene; od toga da ćeš smanjiti negativne emocije, osjećat ćeš se sretnije, ispunjenije, moćnije, vrjednije, s lakoćom ćeš vratiti samopouzdanje, naravno napravit ćeš velike pomake u svojem mentalnom zdravlju. A za početak to je stvarno puno.

Također isto nakon mjesec dana, tri mjeseca, godine dana kad ćeš čitati svoj dnevnik zahvalnosti, vidjet ćeš koliko si super stvari proživio, naučio, shvatio. Koliko je lijepih trenutaka, a i onih jedinstvenih bilo u tvojem životu. Ta bilježnica zahvalnosti, će ti naravno biti i motivacija i poticaj za dalje. Kao i svaki početak, može ti se učiniti teško isprva, dok pisanje zahvalnosti ne postane nova kvalitetna navika. S kojom naravno podižeš kvalitetu svojeg života. I da jesam li ti napomenula da je bilježnica zahvalnosti, zapravo jedan od alata koji ti je odličan na putu za manifestiranje željenog životnog stila.

Ja osobno volim na kraju dana zapisati stvari na kojima sam zahvalna u svojem životu ili toga dana.

Također i neke bilježnice zahvalnosti pretvorim u poeziju. I nemoj sad pomisliti da to moraju biti ogromne stvari, koje ćeš zapisati. I sitno je bitno :). Zapiši i ako te uveselio tok dana, novi film, igra s djetetom, kava s prijateljicom. Dakle i one radosti koje čine neizostavan dio našeg života.

Zapiši i barem 3 stvari na kojima si zahvalan baš toga dana. Nabroji i neke ljude na kojima si zahvalan da su u tvojem životu. Sjeti se osjećaja koje te stvari ili ti ljudi bide kod tebe. Tog prekrasnog osjećaja čiste ljubavi i zahvalnosti. Zapiši i prekrasne stvari koje su ti se dogodile tog dana. Dakle sve što je uistinu vrijedilo i dalo probudilo u tebi osjećaj zahvalnosti. Svakako pogledaj i ovaj kratak video za inspiraciju.

Slika Pixabay

U dnevniku zahvalnosti dopusti si otvoren um i razigrano srce. Jer tvoje mišljenje i tvoje emocije su uistinu bitne, čak iako ti je netko dao na znanje da nisu. Budi otvoren za osjećaj zahvalnosti, za nove stvari koje doživljavaš, za nove knjige koje pročitaš, za putovanja koja imaš, znanja koja stječeš, ljude koje upoznaješ. Jednostavno probudi se iz začaranog kruga nezahvalnosti, jer smatraš da to nije cool. Stvarno je cool i smiješ se osjećati zahvalno za trenutke, sjećanja, stvari koje imaš, ljude koje poznaješ kao i za stvari kojima se veseliš, kreiraš ili manifestiraš.

Dakle vrlo je jednostavno ako se još uvijek pitaš kako započeti s bilježnicom zahvalnosti, uzmeš bilježnicu ili jednostavno dopustiš, ljubavi i energiji da progovori kroz tvoje srce.

Želiš li motivaciju na putu osobnog i spiritualnog razvoja, uključi se u Heal Point Coaching grupu.

Carpe diem, Nera

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching