ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Kako se prisjetiti životne svrhe?

13 May 2020 / Nera Crnčić
Slika PIxabay

Za početak ako smatraš da nemaš životnu svrhu, imaš je! Možda u ovoj utrci koju proživljavaš to nisi uvidio, ali svakako imaš svoju svrhu. Vjerojatno nisi imao prilike to istražiti. Možda nisi imao načina uputiti sam sebi lijepe riječi. Njegovati svoj um i duh, ali to ne znači da nisi potreban, baš ovdje i sada. To ne znači da nemaš svrhu*.


Ovaj post nije da te tješi kako će sve biti u redu. Ovaj post dati će ti konkretne smjernice kako se prisjetiti životne svrhe.


Našoj duši nije najbitniji materijalan svijet koji trenutno uživamo.

Odnosno za njen opstanak materijalan svijet nije najbitniji faktor. Duša zna mnogo više, od onog što si dosad proživio. Mene je osobno u mojoj jednoj etapi osobnog i spiritualnog razvoja fascinirala izjava Phyllis Krystal. Koja je rekla da zamislimo jednu tapiseriju iznad nas. I da pokušamo percipirati da smo mi ispod te tapiserije.

Ispod nje naravno strše mnogi končići, ništa nam nije jasno. Nekako ne vidimo oslobođenje u materijalnom svijetu. No naša se duša nalazi iznad te tapiserije. A tamo, cijela slika ta prekrasna tapiserija izgleda baš onako kako treba! Tamo nema končića, tamo je slika prekrasna i potpuna. I to je ono što naša duša vidi.


Zato, ako je ta rečenica iole rezonirala s tobom, kreni u istraživanje van materijalnih interesa, kako bi se prisjetio svoje svrhe. Znam da će ti novi auto, kuća i sve slično zadovoljiti egzistencijalni plan. No na trenutak zamisli što još osim tvojih materijalnih interesa, može pomoći. Koji su to interesi, emocije, osjećaju, trenuci koji te ispunjavaju? Ti interesi će ti biti odličan alat, da se prisjetiš svoje životne svrhe.

Slika Pixabay

Stimuliraj svoju kreativnost, da se prisjetiš svoje životne svrhe!

Ne biti kreativan je naučeni obrazac, pa ako smatraš da nisi kreativan, negdje tamo u sebi, jesi. Mnogo je načina kako probuditi uspavanu kreativnost, od šetnja, čitanja knjige, slikanja, crtanja, plesanja, meditiranja, pisanja, vizualiziranja, maštanja, pjevanja, igre s vlastitom djecom. Dakle na tebi je da izabereš kako ćeš zapravo stimulirati povratak vlastitoj kreativnosti. Kreativnost i mogućnost kreativnog izražavanje, vrlo su bitni. Bitni su da da se možeš opustiti i prisjetiti svoje životne svrhe!


Otpusti sve one teške riječi, vjerovanja kojima popunjavaš svoj self-talk. Sve one granice i limite koje si čuo. I prisjeti se stanja uma, kada ti je sve bilo moguće.

Prisjeti se onog vremena, kad si čuo da netko nešto objašnjava, kako se ne može, a ti si zapravo već nekako znao da se može. Prisjeti se tog vremena prije nego si prigrlio limitirajuća uvjerenja i implementirao ih u vlastiti život.

životna svrha
Slika Pixabay

Bez obzira na to što si dosad proživio i koje si odluke donio, ne krivi se za iskustva koja si imao.

Osjeti zahvalnost za sve svoje prijašnje odluke, koje si donio, bez negativnog self-talka. Tvoje iskustvo je ono što se dogodilo, odluke koje si donosio, bile su u skladu s tvojim znanjem i razumijevanjem, koje si upotrijebio. Zato krivnju, gnjev i bijes, ostavi iza sebe, i prisjeti se zahvalnosti, koja će te dalje voditi i pratiti.

Osjeti kako je raditi stvari ne samo za novac i obavljati takve energetske razmjene. Pokloni sebi dar razumijevanja za sebe i druge. Osvijesti one stvari koje te uveseljavaju. Pomogni nekome, pomogni i sebi radeći stvari koje te uistinu vesele. Pleši, kartaj, napravi snjegovića. Najljepše trenutke i stvari u životu koje možeš sam kreirati iz svoje duše su zaista fantastične. Ako se samo baziraš na stjecanje novca, zaboravit ćeš kako je razigranost zabavna. Kako je smijeh zarazan i kako je sreće cool.

Ovo su neki od prvih koraka koje možeš poduzeti i nježno i sigurno se prisjetiti svoje životne svrhe!

Ja sam pobornik da svi imamo svoju životnu svrhu, no može se dogoditi da je ponekad ne otkriješ odmah. Zato naruči konzultacije i kreni putem svojeg Divine Blueprinta.

P.S. Za konkretne i rapidne promjene naruči knjigu Eskalator uspjeha.

Podijeli članak s onima koje voliš 😉

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching