ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Jesi li se ikad pitao kako je to živjeti slobodan?

13 May 2020 / Nera Crnčić
Jesi li se ikad pitao kako je to živjeti slobodan
Slika Pixabay

Što mislim pod tim slobodan?

Da nećeš raditi, razgovarati, postojati u tijelu? Ne smatram poznaješ li istinski osjećaj poštovanja sebe, drugih, razumijevanja. Ili se jednostavno uvijek moraš poistovjećivati s nečim, kako bi se osjećao živim. Nego jesi li se ikad pitao kako je to živjeti slobodan, slobodan od okova iluzija. Čak i neautentičnosti koju braniš i udaljavaš se od esencije duše.

Moraš li uvijek za sebe reći, ja sam računovođa? Ja sam vlasnik ovog ili onog? Ja imam veliku plaću. Ja imam malu plaću. Ja nisam sposoban dugo trčati. Ja sam sposoban samo zanovijetati? Ja sam ružan, ja sam debeo, ja sam jako usamljen.

Eh pa dat ću ti nekoliko savjeta. Ovdje smo došli i kako bi upoznali ego i koliko on može biti jak. Koliko se možemo loše osjećati ako smo samo spiritualna bića. Pa ovdje učimo otpuštati, rasti, saznavati. Učiti prihvatiti naše emocije, misli, o jednostavno biti. Biti slobodni i učiti, smanjiti važnost u vezivanju onome na što je ego naučen.

Kako ćeš do slobode?

Jesi li se ikad pitao kako je to živjeti slobodan
Slika Pixabay

Prvo je pitanje želiš li je uopće- Želiš li upoznati obilje života, koje se nudi i koje postoji. Ako želiš reći ću ti nekoliko stvari koje ti naravno mogu pomoći u osjećaju slobode kao bića.

Kad osjetiš da si malen, nebitan u ovom svijetu, da ne možeš ništa promijeniti. Kad osjećaš da želiš reći ja nisam bitan, mene nitko ne treba. Sjeti se da tako progovara ego. I to ne zato da te ponizi, nego je tako kolektivno drillan godinama. Tako da se ti znaš poistovjetiti sa svojom nemoći i nebitnošću. No poželiš li osjetiti slobodu dopusti si transcendentirati ego.

Što bi to značilo. To znači da ćeš se sjetiti da samo kao biće na zemlji proživljavaš OSJEĆAJ iskustva da nisi bitan. Znači da samo proživljavaš iskustvo debljine, iskustvo nesanice, iskustvo depresije, iskustvo neimanja, iskustvo nevoljenja, iskustvo neke bolesti ili stanja. To stanje, to iskustvo nisi ti. To iskustvo je ovdje kako bi ga mogao riješiti, osvijestiti, otpustiti. Na najlakši mogući način i tim primjerom u kolektivnu svijest utkati rješenje za one koji imaju probleme koje ti imaš kao iskustvo. Dakle, jesi li se ikad pitao kako je to živjeti slobodan? Jer ako nisi svakako želim da znaš da si savršen već baš takav kakav jesi.

Tvoje biće, savršeno kakvo jest, jest slobodno i ono u duhovnim dimenzijama nije bolesno, malo, debelo ili siromašno.

Ono jednostavno jest. Ovdje na zemlji vjerojatno si kroz odrastanje prihvatio da je užasno biti debeo ili pak premršav. Da je užasno imati prišt na licu. Da je užasno voziti rabljeni auto i raditi kao čistač. Da je užasno imati malu plaću. Da je strašno imati 5 djece, ili ne imati niti jedno. Da je strašno raditi kao žena, a onda opet ne raditi. Da moraš i brinuti i o kući, djeci, poslu i uvijek biti nasmijana. Da je menopauza koma, i da biti bolestan je katastrofa. Da čitati knjigu, kad su 3 čaše u sudoperu je odraz tebe kao nemarne i lijene osobe. Da imati 3-ce u školi je odraz nemara roditelja i glupog djeteta. Da je poštovati sebe i biti autentičan, užasno sebičnjaštvo koje treba pod hitno iskorijeniti. Da se smije vjerovati, da nije dobro ako ne vjeruješ. Da ne smiješ propitkivati, jer onda ne vjeruješ.

Da mnogo smo toga naučili i sad kad gledamo, to je sve čime smo se identificirali, no to našem istinskom biću, ne predstavlja problem. Nama predstavlja problem, jer se skoro nikad ne osjećamo dovoljno dostatno, lijepo, ispravno, voljeno, bogati i dobro.

Zato se sjeti nisi debeo, proživljavaš iskustvo debljine, s metafizičke na fizičkoj razini.

Nisi siromašan, proživljavaš iskustvo manjka novaca. proživljavaš iskustvo čitanja knjige, pa iskustvo učenja, pa i iskustvo voljenja ili pak mržnje sebe. Nigdje ne piše da ne smiješ sebi i svojem umu, predložiti iscjeljujuće konstrukte koji pomažu cijelom kolektivu.

Svaki puta, kad riješiš neki problem. Iako nitko nikada ne saznao za njega. Da li izazov iskustva gladi na osobnoj razini, straha od minusa na računu, to se rješenje utiskuje u kolektiv, kao rješenje koje se počinje širiti, osvjetljavati i mijenjati živote i cijelu kolektivnu svijest.

Sve to možeš učiti detaljno i pojačati kroz Reiki holističku cjelinu iscjeljivanja.

Želiš li rapidnu transformaciju priključi se Heal Point Coaching grupi.

S ljubavlju, Nera

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching