ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Jednostavna tehnika za fokus na pozitivne misli!

13 May 2020 / Nera Crnčić

Znanstveno je dokazano, da našim umom projuri mnogi niz misli, tijekom dana. Od čak 55 000 do 90 000 tisuća. Mnoge od tih misli zapravo nisu svjesne, odnosno uzemljene i ne sjećamo ih se.

Za jednu vježbu kako se uzemljiti i pribrati ima mnogo načina. Npr. postati svjestan svoje okoline. Odnosno stvari kojima smo okruženi. Ili pak nabrojati stvari koje vidimo, koje možemo opipati, koje možemo dodirnuti, koje možemo pomirisati, koje možemo okusiti, i koje možemo čuti.

Izbroji 5 stvari koje vidiš, 4 koje možeš dodirnuti, 3 koje možeš čuti, dvije koje možeš pomirisati i jednu koju možeš okusiti.

Često se takve mini vježbe uzemljenja koriste kod napadaja panike*, depresije i/ili stanja prevelikog uzbuđenja ili pak izbezumljenosti. Nabraja se obično nekoliko stvari, od gore navedenih dok se ne uzemlji osoba i počinje percipirati stvari oko sebe.


Kod misli koje žustro jure može biti malo drugačije. Pogotovo kod misli koje sačinjavaju naš energetski algoritam. No ako treba možeš se svakako i prisjetiti gornjeg dijela vježbe, da postaneš svoje okoline.

Drugi dio vježbe je odličan.

Sjeti se koliko puta na dan peremo ruke, zube, koliko puta ulazimo u prodavaonicu, čekamo na semaforu.


Vježba se sastoji od toga da preusmjerimo fokus naših misli na drugačije misli, ako su nam naše opterećujuće. Npr. dok ulaziš u prodavaonicu bilo koju, sjeti se nekoliko pozitivnih rečenica, kojima ćeš se počastiti.
Kada vidiš čekaš na semaforu, uputi si nekoliko ohrabrujućih pozitivnih misli, koje su će razbiti konstantan ujednačen tok onih cca 80 000 misli.


Kad počneš prati ruke, pomisli na nekoliko predivnih stvari. Isto kao i kad uzimaš četkicu za zube, usisavač.

Kad ulaziš u aplikacije fb, ig, twitter.
Odvoji nekoliko fantastičnih trenutaka i zaista pomisli nekoliko pozitivnih stvari. Bit je da se počinje razbijati konstantan tok misli kojih se na kraju niti ne sjećamo. Jer nesvjesne misli, su često automatizirane.

Toliko automatizirane da jednostavno, možemo biti iskreni prema sebi i pogledati oko sebe, čemu svjedočimo. Lijepim i prekrasnim iskustvima ili onima koja nam se ne sviđaju ili čak onima od kojih bi najradije pobjegli.
Ako naš život već ima tonove obilja, sreće, zadovoljstva i blagostanja na materijalnom planu, ova vježba će samo učvrstiti vježbu koja je u nama.
Dok naš životni stil još ne odiše luksuznom lakoćom, tada će ova vježba rapidno ubrzati promjene, koje priželjkujemo.


Bit sam vježbe je u tome da ona postane navika. Da se ona pretvori u nesvjesnu automatizaciju, koju potiču ‘trigeri’ koje smo sami postavili. Dakle semafor, nanošenje parfema, obuvanje cipela i slično.

Što više svoj život živimo svjesno i aktivno, to on lakše poprima i nove značajke koje nas blagoslivljaju ljepotom. I pozitivnim mislima, osjećajima, potom naravno i iskustvima.

Uskoro, će ti vježba toliko prijati da ćeš poželjeti sve više takvih osjećaja. Sve više ćeš poželjeti misliti pozitivno i izazivati osjećaje od kojih ti je ugodno. Kad kažem uskoro to ne znači da imaš čarobni štapić i da ćeš za 4 sata razmišljati skroz drugačije i promijeniti cijeli svoj energetski algoritam. Nekad će proći i 3 mjeseca, nekad i 6 mjeseci, no nakon godinu dana vježbe svakako će ti se isplatiti.

Jer više nećeš trebati ulagati napor da smisliš nove pozitivne rečenice kojima si boostaš raspoloženje, one će dolaziti prirodno, kao i ostatak misli. Dakle u nekoliko jednostavnih koraka možeš učiniti mnogo za svoj život.

Svima koji su Reikisti također preporučujem da kroz nekoliko tretmana učvrste sjećanje na ovu hvalevrijednu naviku, koja će one misli koje nam se vrzmaju glavom nesvjesno, pretvoriti u svjesne misli koje donose promjenu.


Sretno

Za najviše dobro

Ah te riječi .)

*napadaj panike-odnose se na epizodu iznenadnog i vrlo intenzivnog straha ili anksioznosti za koji nam se čini kao da se pojavio niotkud i bez očiglednog razloga. Obične traje od par minuta do oko pola sata (a katkada i nešto dulje).

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching