ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Autentičnost u manifestaciji

13 May 2020 / Nera Crnčić

Zašto ti je potrebna autentičnost u manifestaciji i kako će ti to pomoći u procesu manifestacije?

Autentičnost u manifestaciji
Slika Pixabay

Je li autentičnost po svaku cijenu biti drugačiji ili ipak biti svoj?

Često moji klijenti pomisle da je autentičnost izražavanje kroz određenu odjeću, ekscentričnost, drugačijost. Izbjegavanje sličnosti i/ili istosti s drugima. Jednostavno nešto over the top. No to je zapravo daleko od istine. Autentičnost je tvoj iskren duševan izražaj, koji si jednom davno prestao pokazivati okolini kako bi se uklopio.

Baš ta autentična verzija tebe zapravo zna kako manifestirati ono što jesu istinske želje tvoje duše. I zato će ti pomoći i trebati da dođeš do svoje autentične verzije sebe. Zato će ti trebati, tvoj izričaj duše u manifestaciji i otpuštanje dijelova tebe. Dijelova tebe koji te zadržavaju na mjestima i linijama života u kojima se tvoja manifestacija ne nalazi. Trebat će ti otpuštanje umjetno privoljenih obrambenih mehanizama koji te drže s ljudima i situacijama na kojima nije tvoja manifestacija.

Zato i tvrdim da manifestiranje osim metafizičkog aspekta jest jedan sveobuhvatan healing proces. Osim ako ne manifestiraš komadiće nečega kad ti zaškripi.

Sad kako se ta autentičnost gubi.

Polako i sigurno kroz odrastanje, vjerujemo procjeni onih kojima smo okruženi. Vjerujemo da nam pokazuju najbolje kako se nositi s emocijama, mislima i svime što nam je predstavljeno u okolini. Ako u tom dijelu odrastanja dobijemo poruku da naše emocije, naše misli, naši postupci za koje osjećamo nisu dobri i ispravni, dolazimo u situaciju da polako gušimo svoj autentični izraz i pogled na svijet. Te da polako kroz modifikaciju ponašanja možemo biti prihvaćeni od okoline.

Šteta je što se većina tih modifikacija rađa u trenucima, kada je starateljima, roditeljima ili skrbnicima baš na knap s vremenom, da se pozabave emocijama koje doživljavaš. te da ti pokažu, kako ih procesuirati.

Kako se rodila neautentična verzija tebe?

Primjerice ako je bilo kakav izražaj ljutnje kod tebe bio dočekan kao nešto što se omalovažavalo, kažnjavalo ili negiralo. Danas je realno da u odrasloj dobi ne znaš se najvjerojatnije zdravo nositi s ljutnjom. Ne znaš kamo je procesuirati, već je možda znaš odlično potisnuti i izbjegavati izražavati sve one emocije koje bi te mogle dovesti do ljutnje. Koje bi mogle dovesti do toga da se zauzmeš za sebe. Koje bi dovele do toga da ulaziš u raspravu i/ili konflikt, aka kontrast. Jednostavno možeš potisnuti svoj autentičan dio i čak se nikada ne odvažiti mijenjati nešto u svojem životu, jer uvijek će netko reći da je baš to što ti želiš manifestirati, nemoguće.

A to bi te sa slojevima neautentičnosti moglo dovesti da jednostavno da ne kreneš putem manifestacije, jer bi te strah, neuspjeh, mogli naljutiti. I još uvesti u raspravu gdje braniš svoja uvjerenja da je nešto za tebe moguće.

Autentičnost u manifestaciji
Slika Pixabay

Može li te neautentičnost koštati manifestacije?

Naravno da, može i hoće.

Nažalost kao malo dijete ti jednostavno ne možeš niti pojmiti da li si ignoriran, kažnjen ili jednostavno proveden kroz zdrav proces osjećanja bilo koje emocije, već uzimaš zdravo za gotovo, ono što ti je predstavljeno. Ako nakon negodovanja slijedi kazna ili neka radnja od autoriteta od koje se ne osjećaš dobro, nećeš se niti buniti. Jer u odrasloj dobi pobuna izazova anchor feeling, koji generalno nije dobar. Taj usidreni osjećaj koji tebi izaziva nelagodu, nesvjesno će te natjerati da potražiš umjetnu_neautentičnu, ali prihvaćenu verziju sebe. Gdje ćeš prilagoditi svoje ponašanje kroz umiljavanje, odustajanje od svojih emocija ili inzistiranja na nečemu, jer kod odustajanja i određenog prilagođenog ponašanja, zapravo dobiješ nagradu. Pohvalu. Zapravo ako igraš tada kako se odraslima oko tebe tada sviđa, onda si dovoljan. Da budeš voljena/a. Prihvaćen/a. Uvažen/a.

I tada počinješ gasiti svoju autentičnu verziju sebe. Već u ranoj dobi.

Dakle naučiš se prilagođavati onome što odgovara okolini taj tren. Kroz tu prizmu stvaraš odnose i attachmente s ljudima, gdje najčešće ne voliš verziju sebe koju živiš u odrasloj dobi.

Zadržavaš ljude određenim neautentičnim dijelovima sebe kako ih ne bi izgubio, ili pak bježiš od odnosa i situacija, koji bi mogli osvijetliti tvoju autentičnu prirodu duše, kao izričaj svijesti u ovome tijelu.

S time se naravno sprečavaš u manifestaciji i zato kada manifestiraš samo nekim brzinskim ritualom, zapravo na kraju dana nisi sretan/a. Jer i dalje podržavaš umjetnu verziju sebe, koju tvoja duša zapravo ne prepoznaje. Ostaješ i dalje u situacijama i odnosima, koji ti jednostavno ne odgovaraju i nakon 3 minutnog elana uspjeha, kad on splasne, vraćaš se neautentičnoj verziji sebe, koja ne voli ulogu koju je odabrala igrati.

Zato otpuštanjem slojeva sebe koji te vode dublje u tebe, zapravo otpuštaš ono što nisi ti.

Što si umjetno privolio, kako bi zadovoljio okolinu. A otpuštanjem strahova, krivlje, zamjeranja, osude, vraćaš se svojoj autentičnoj verziji koja zna što je, kamo ide i što točno želi manifestirati.

S tim se naravno odvajaš od nezdravih vezanosti u odnosima i situacijama, koji nisu za tebe i otvaraš si liniju života, koja te vodi u novi prostor manifestacije tvojih snova.

Jer jedan od bolnih i čestih je procesa u samoj manifestaciji, taj što ne možeš fizički živjeti staru verziju sebe, koja ti se ne sviđa i novu verziju sebe koja jest autentična i koju obožavaš. Te otpadanje određenih ljudi, kao i situacija koji ne podržavaju tvoj rast i razvoj na tom putovanju.

Kao što vidiš autentičnost nije odjeća, obuća i ekstravagantnost, već istinska verzija tebe koja živi svoju manifestaciju. Ali naravno može biti dodatak na cijelu novu verziju tebe u manifestaciji tvojih snova. I zato ti je potrebna autentičnost u manifestaciji, jer uklađenost tvoje duše s tvojom sviješću, jest jedinstvena i zna najlakši put onoga što želi. I zato si s dopusti živjeti svoju autentičnost u manifestaciji.

Prvi korak koji možeš već danas napraviti je skok na Manifestroom platformu i uživati u 21-dnevnom self care izazovu. Jer tvoja duša voli pampering.

P.S. na manifestroomu te čeka i besplatna meditacija za ljubav i free e book Obilje na dlanu.

Podijeli članak s onima koje voliš!

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching