ASK ME ANYTHING. EMAIL NERA

BLOG

Afirmacije i aformacije, koja je razlika?

13 May 2020 / Nera Crnčić
Slika Pixabay

Za mene je kraljica afirmacija Louisa L. Hay uz koju sam prije 12-ak godina počela aktivno koristiti afirmacije. Afirmacije naravno imaju puno efekta u kombinaciji s energetskim radom, s radom na sebi, na podsvijesti i s kineziološkim mišićnim testiranjem. Mišićno testiranje je tipično za energetske discipline i modalitete.

Neke od afirmacija koje možeš koristiti: Oslobađam se od krivnje, strahova i sumnji. Život me podržava. Novac mi dolazi iz poznatih i nepoznatih izvora, svaki dan. Ja znam da zaslužujem sve najbolje. Svakim udahom sve sam zdravija, itd.

Što su onda aformacije?

Aformacije s druge strane su pitanja, koja naš podsvjesni um uče lakoći postojanja. Njih je predstavio Noah St. John nakon što mu afirmacije nisu davale željene rezultate. Kao i mnogi ljudi zbog skupova uvjerenja u podsvijesti, nailazio je na aktivan otpor u kreiranju realnosti uz pomoć afirmacija. Kao i mnogima podsvijest mu nije dozvoljavala isprva da povjeruje u afirmacije u sadašnjem vremenu i jednostavno s njima nije rezonirao u datom trenutku.

Noah je zaključio kako naš um uvijek treba odgovore prije nego se s nečim složi. Ono što ja nazivam ‘conscious closure’. Gdje naš um svakako treba imati zatvoreno poglavlje ili priču. Kako mu afirmacije nisu davale onakve efekte kojima se nadao, počeo je ih je oblikovati u pitanja. Moćna pitanja koja mijenjaju fiziologiju uma i koja samim tim činom dovode do promjene.

Kad postavimo pitanje zbog ‘conscious closure-a’ um automatski traži i želi dati odgovor. Um ne voli da mu je nešto nejasno ili nerazjašnjeno. Pitanja pogotovo targetirana i moćna pitanja, oslobađaju nas da s nečim rezoniramo, promijenimo osjećaj i naravno poduzmemo akciju. Pozitivni odgovori koje um projicira na pitanja, daju nam osjećaj samopouzdanja, vjere u sebe i s tim olakšavaju samu manifestaciju željenog.

Ime aformacije dobile du od latinske riječi formare, što znači davati formu ili oblik. Kad postavljamo pitanja, sebi ili pak drugima, dozvoljavamo novim umnim obrascima i osjećajima da dođu do izražaja, što prije ili kasnije dovodi do željenog stila života koji doživljavamo na javi.

Aformacije, za razliku od afirmacija su dakle u obliku pitanja.

Slika Pixabay

Počinju s upitnim riječima zašto i kako. S aformacijama um traži odgovor, zašto je nešto na primjer toliko jednostavno ili kako je nešto toliko jednostavno za napraviti.

Neke od aformacija: Zašto mi novac dolazi tako jednostavno? Zašto je tako lako biti zdrav? Zašto je tako lako tretirati se s puno ljubavi? Kako je moguće da sam tako otvoren za ljubav? Zašto su sve moje veze toliko pune razumijevanja i zdrave? Zašto tako jednostavno otpuštam prošlost? Zašto tako jednostavno otpuštam sve što za mene nije dobro? Evo otprilike bi tako zvučale aformacije.

Naravno pitanja možete postavljati ushićeno, ne samo monotono. U radu na sebi bitno je uživjeti se u to što radimo, kao i kad spremamo tortu. Što nam je energija usmjerenija, rezultati su bolji.

Afimacije i aformacije čine velik dio rada na sebi. Čine i dobar dio koliko ćemo brzo i kako ćemo manifestirati.

Zato te pozivam na svoj program Moć žene-tajna manifestacije, gdje ćeš naučiti sve što te zanima u vezi manifestiranja željenog života.

Zašto tako lako prepoznajem sinkronicitete?

Carpe diem, xoxo

Newsletter

Subscribe to our newsletter, you will be the first to be informed of our new design and innovation, news and latest space exploration articles and special offers. Thanks to your registration.
    Note : By registering you agree to our terms and conditions.

    CONTACT

    Da bi kreirao iz domene obilja, potrebno je riješiti se stahova!
    Dogovori konzultacije i probudi svoju autentičnost!

    Reiki tretmaniReiki edukacijeTheta healing konzultacijeCoaching